Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2022

De snelste strategie voor de GP van Groot-Brittannië volgens Pirelli

Max Verstappen zal, als hij de Grand Prix van Groot-Brittannië wil winnen, voorbij moeten gaan aan Carlos Sainz. Als dat niet op de baan lukt, dan middels de strategie. Maar wat is volgens Pirelli de beste strategie?

Practice start GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

We hebben dit weekend nog niet heel veel droge meters gezien in de Formule 1. Wat de banden allemaal doen gedurende een longrun wordt gezien als een groot vraagteken. Toch doet Pirelli een gooi naar wat de beste strategie is en de Italianen gaan daarbij uit van een tweestopper.

"De medium band is de beste band om te starten en wisselen naar achtereenvolgens harde- en daarna weer naar medium banden is het snelst. Het voordeel is dat je dan al vroeg in de race de verplichte twee verschillende compound hebt gebruikt, waardoor alle opties voor een laatste stint openliggen", zo redeneert Pirelli.

"Voor coureurs die niet meer twee sets medium banden tot hun beschikking hebben is medium-hard-soft een goed alternatief", zo vervolgt men. Is een éénstopper dan helemaal uitgesloten? "Van medium naar hard is mogelijk, maar valt zeer lastig te managen."

			© Pirelli
	© Pirelli

Iedereen ruim voorzien

Veel hangt natuurlijk af van welke banden de coureurs nog over hebben. Welnu, de drie topteams hebben allemaal nog twee hagelnieuwe sets medium banden over, evenals voldoende zachte banden en een set harde banden. Omdat er veel in de regen is gereden, hebben ze allemaal veel slicks opgespaard.

Opties dus te over voor de mannen vooraan, waaronder ook Max Verstappen. Hij zal Carlos Sainz het liefst bij de start al opzij willen zetten en anders ligt in een vroege eerste pitstop de optie voor een undercut. Je mag er immers vanuit gaan dat Verstappen op zijn minst het tempo van Sainz moet kunnen volgen.

Overigens moet Verstappen wel zijn spiegels in de gaten houden, want Charles Leclerc start vlak achter hem en zal zich in de strijd willen mengen. In Sergio Perez echter zal Verstappen echter hopen iemand te hebben om op terug te vallen, of anders gezegd: iemand die Leclerc het leven zuur kan maken.

			© Pirelli
	© Pirelli

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"