Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

De tops en flops van Verstappen dit jaar: "Max degradeerde daar iedereen"

Max Verstappen kende ongekend veel hoogtepunten in 2022, maar bij hoogtepunten horen natuurlijk ook dieptepunten. Of in ieder geval een dieptepunt.

Verstappen RB18
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met vijftien Grand Prix-zeges en de wereldtitel kende Max Verstappen zijn meest succesvolle jaar ooit in zijn Formule 1-carrière. Er ging weinig verkeerd bij de Nederlander, die na een moeizame start van Red Bull het seizoen domineerde. Toch was zijn jaar niet 100% perfect, daar zijn Tom Coronel en Ruud Dimmers het over eens.

In de winterspecial van de RacingNews365 Formule 1-podcast wordt er uitgebreid teruggekeken op de prestaties van de coureurs in 2022. Ook Verstappen komt natuurlijk aan bod, waarbij de heren van de podcast natuurlijk meer hoogte- dan dieptepunten zien. Sterker nog, als host Joris Mosterdijk ze vraagt naar hét dieptepunt van het jaar, dan noemen ze maar één dieptepunt.

"De race in Singapore", zo trapt Dimmers af, doelend op een mislukte inhaalpoging op Lando Norris. Na een teleurstellende kwalificatie vanwege een fout van Red Bull moest hij risico's nemen op zondag, maar dat ging niet helemaal lekker. "De kwalificatie daar kon hij niks aan doen, maar in de race was hij gewoon gefrustreerd."

"Niks liep er in die race en het maakte hem op een gegeven moment volgens mij ook allemaal niet meer uit. Het was een beetje de Max van een paar ajar geleden, die we eigenlijk niet meer gewend waren daar. Niks lukte en hoe hij Norris probeerde in te halen... je wist dat dat niet ging. Daar verpest je eigenlijk de rest van zijn race mee. Hij had niet meer kunnen winnen, maar dit was een weekend om meteen te vergeten."

Coronel sluit zich hier volledig bij aan. "Dat is waar ik hem echt pijn zag lijden. Hij vergaloppeerde zichzelf daar duidelijk net even."

Het beste moment van Verstappen in 2022

Het slechtste moment was voor Coronel en Dimmers makkelijk kiezen, maar hoe zit het met de beste prestatie van Verstappen het afgelopen seizoen? Coronel: "Dat was Spa (de GP van België op Spa-Francorchamps, red.) en dat was niet normaal. Daar heeft hij iedereen gedegradeerd. Dat was zó oppermachtig."

"Zo rustig hoe hij door het veld heen ging en zo'n groot verschil met de toppers daar. Ferrari dacht nog heel even dat ze een klein beetje kans maakten na de zomerstop, maar daar hebben ze de KO aan Binotto, Leclerc en Sainz gegeven."

Dimmers kiest een ander hoogtepunt: "Volledig mee eens, maar het ligt zo voor de hand. Ook Hongarije ligt voor de hand. Ik ga voor Imola, want daarvoor moest Red Bull nog flink incasseren. Ze hadden een dubbele dreun gehad en na uitvalbeurten in Bahrein en Australië was iedereen in mineur, zo van: gaat het allemaal nog goed komen?"

"Dat je dan in Italië Leclerc twee keer te pakken hebt. In de sprintrace pakte hij hem en uiteindelijk in de race domineerde hij onder lastige omstandigheden. Daar gaf hij die eerste echte poffer terug richting Ferrari en dat vond ik zo knap. Max was in alle opzichten van een andere planeet. Daar liet hij zien: 'jongens, ik kan het nog', en het geloof bleef er. Hij was daar beter dan zijn auto."

Beluister de volledige RacingNews365 Formule 1-podcast hieronder.

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen