Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De twee mensen die De Vries altijd bijstaan: "Ik heb hen nu harder nodig dan ooit"

De eerste Grand Prix in zijn fulltime jaar als Formule 1-coureur zit er voor Nyck de Vries op. Nu hij met zijn familie het avontuur aangaat bij AlphaTauri is het cirkeltje voor hem rond, zo legt hij uit in een exclusief interview met RacingNews365.

De Vries Bahrain Test
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De droom van Nyck de Vries om Formule 1-coureur te worden is werkelijkheid geworden en inmiddels heeft de Nederlander zijn eerste race als fulltime coureur erop zitten. Het lange en ongebruikelijke pad naar de F1 dat hij bewandelde, kennen we: van F2-kampioen, naar Formule E-kampioen, naar invaller en nu een vast zitje bij AlphaTauri.

Lang niet iedereen had zien aankomen dat het behalen van de F1 toch echt een keer ging gebeuren voor De Vries. Ook de Friese coureur zelf had het bijna niet meer verwacht, want hoe houd je zo lang hoop op iets dat steeds onwaarschijnlijker wordt? "Ik vreesde heel vaak dat het nooit meer zou gaan gebeuren, maar tegelijkertijd wilde ik mijn droom nog niet opgeven", moet De Vries toegeven in een exclusief interview met RacingNews365.

"Eigenlijk is één of twee procent hoop nog genoeg om nog net door te gaan. Tot op het moment dat je kansen echt gedaald zijn naar nul, is alles nog steeds mogelijk. Vooral in mijn carrière. Ik wist dat Mercedes ermee ging stoppen in de Formule E en dat de hypercars (de topklasse in het World Endurance Championship, red.) wat meer momentum aan het opbouwen waren. Ik bevond me in een positie waarin ik meerdere opties kon openhouden."

De Formule 1 bleef echter onverminderd trekken: "Ondanks dat het niet makkelijk was, wist ik dat ik dit echt wilde. Ik hield hoop en natuurlijk waren er heel veel momenten die voelden als een klap in mijn gezicht, een gevoel van 'het gaat niet meer gebeuren', maar toch hield ik dat sprankje hoop dat genoeg was om door te gaan."

Ik ben het meest dankbaar voor het feit dat het cirkeltje weer rond is

- Nyck de Vries

F1-avontuur met zijn familie

Nu De Vries volwaardig Formule 1-coureur is, ziet zijn leven er compleet anders uit. Tussen de drukke Grand Prix-weekenden door, 23 stuks in zijn eerste seizoen, staat zijn leven in het teken van fitter zijn dan ooit tevoren. Daarnaast komen er natuurlijk talloze verplichtingen bij kijken als F1-coureur en als één van de gezichten van kledingmerk AlphaTauri.

Toch blijft de 28-jarige coureur op meerdere fronten dichtbij zijn roots, of beter gezegd: hij neemt ze mee naar de circuits. Op zijn reizen met het F1-circus neemt hij zijn vader en zijn zusje mee. "Ik ben het meest dankbaar voor het feit dat het cirkeltje weer rond is", antwoordt hij als we aan hem vragen hoe de band met zijn vader is. "Dat ik mijn carrière kon starten was allemaal dankzij hem."

"Hij hielp me toen ik jong was en nam mee mee naar het karten. Dat hele avontuur hebben we samen beleefd. Daarna was er een lange periode dat ik wat meer op mezelf aangewezen was. Toen ik de overstap maakte naar het autoracen was het meer McLaren dat de touwtjes in handen had. Mijn vader kwam toen niet meer naar de races en ook al was hij er op de achtergrond altijd nog om me te adviseren, was hij er niet erg veel bij betrokken."

"Nu ik hier ben beland (in de Formule 1, red.) heb ik mijn familie en wat support echt nodig. Het voelt alsof we samen de droom hebben bereikt en het voelt ook weer goed dat iedereen wat meer betrokken is. Dat is nu harder nodig, omdat de intensiteit hier veel hoger ligt. Ook mijn zusje reist overal mee naartoe!"

De droom om de koningsklasse van de autosport te bereiken is nu werkelijkheid geworden. De Vries richt zich nu op zijn werk, want AlphaTauri staat na een zwaar seizoen op het punt om weer omhoog te krabbelen in het klassement. Hoewel de nulscore in Bahrein bleef, is het doel voor de Nederlander duidelijk: "Consistent punten scoren! We weten niet hoe realistisch dat zal zijn, maar we gaan het zien", zo sluit hij af.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?