Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De vergeten Nederlandse Red Bull-coureurs

Max Verstappen is op het moment de naam bij Red Bull Racing. Maar wist je dat er in het verleden verschillende andere Nederlanders onderdeel waren van de Red Bull-familie? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Als we aan Red Bull denken, dan denken we in Nederland, en ook in de rest van de wereld, al snel aan Max Verstappen. Logisch natuurlijk aangezien hij de op één na succesvolste coureur is van de Oostenrijkse renstal. Ook Nederlander Rudy van Buren is op het moment onderdeel van het team als simulator test en development coureur. Maar wist je dat er in het verleden meer Nederlandse Red Bull-coureurs waren? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Robert Doornbos

Robert Doornbos maakte in 2004 zijn debuut in de Formule 1 als testrijder bij Jordan. Een jaar daarna reed hij zijn eerste officiële F1-race voor het team van Minardi. Het team werd eind 2005 omgedoopt tot Scuderia Toro Rosso, het AlphaTauri van nu, en dus het zusterteam van Red Bull. Doornbos kon echter geen fulltime F1-stoeltje bemachtigen in 2006, maar Christian Horner, die hij nog kende als zijn teambaas in de Formula 3000, en teambaas van Red Bull was (en nog steeds is) gaf Doornbos de rol als test- en reservecoureur bij Red bull. Doornbos mocht de laatste drie Grands Prix van het seizoen verrijden nadat Red Bull de samenwerking met coureur Christian Klien had stopgezet. Echter wist de Nederlander geen punten te scoren voor het team. In 2007 was hij opnieuw test- en reservecoureur van de Oostenrijkse renstal waarna zijn F1-carrière erop zat.

Robin Frijns

Ook Robin Frijns heeft mogen genieten van de Red Bull-bolide en wat voor één! In 2012 mocht hij de Young Driver Test in Abu Dhabi verrijden voor het team van Sauber en het team van Red Bull. Hij reed in de kampioenschaps-winnende bolide van Sebastian Vettel. Het was nog wel even spannend of dit kleine avontuurtje wel doorging, want kort voordat hij achter het stuur mocht kruipen van de RB8 verscheen er op het internet een item dat Frijns zou hebben gezegd dat 'Red Bull je als een hond behandelt'. De Limburger was zich echter van geen kwaad bewust aangezien hij dit niet had gezegd. Het liep uiteindelijk met een sisser af. Hoewel Frijns zijn F1-carrière van korte duur was, heeft hij grote prijzen gewonnen. In 2021 won hij namelijk met WRT de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse. Nu is Frijns actief in de Formule E, de grootste elektrische raceklasse, waarin hij sinds 2015 al rijdt.

Richard Verschoor

Richard Verschoor was in 2016 en 2017 Red Bull-junior. De 22-jarige Nederlander heeft al weet wat kampioenschappen op zijn naam staan. Zo won hij op dominante wijze verschillende F4-titels met MP-Motorsport waarna hij ook in de F3 en F2 reed voor het Nederlandse team. In 2022 maakte Verschoor de overstap naar Trident in de Formule 2 en in 2023 zal hij rijden voor Van Amersfoort Racing in de F2. Het wordt daarmee zijn derde jaar in deze raceklasse.

Beitske Visser

Beitske Visser werd in 2013 de eerste vrouw in het Red Bull-juniorteam toen ze in de ADAC Formel Masters voor Team Lotus reed. Hoewel ze een race won, was het een teleurstellend seizoen en dus trok Red Bull de stekker uit de samenwerking. Visser kende verder een redelijk succesvolle carrière in de W series, de raceklasse voor vrouwen. In 2019 werd ze tweede in het eindklassement onder Jamie Chadwick.

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training