Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries bevestigt gesprekken met Williams, Alpine én AlphaTauri: "Dat zijn de feiten"

Nyck de Vries bevestigt dat hij spreekt met een drietal Formule 1-teams, te weten Williams, Alpine en dus ook met het Red Bull-kamp van Helmut Marko: "Dat zijn de feiten", aldus de Vries.

Nyck de Vries praat met drie teams over een stoeltje in de Formule 1 voor 2023. Voor het eerst bevestigt hij dat zelf publiekelijk in het programma Humberto op Zaterdag . Het gaat om Williams, Alpine en AlphaTauri. De suggestie van Humberto Tan dat De Vries 'kan kiezen' wijst de coureur echter van de hand: "Ik denk niet dat ik zomaar kan kiezen, omdat de zaken nog grotendeels buiten mijn macht om gaan", zo begint de Mercedes-reserve. "Ik ben al een hele lange tijd met Williams in gesprek en daar heb ik toevallig ook mijn debuut kunnen en mogen maken. Dus dat zou een logische stap kunnen zijn."

De Vries bevestigt Alpine-test

"Met Alpine spreek ik al sinds juli en voor dat team ga ik komende week ook testen in Boedapest (op de Hungaroring, red.)", vervolgt De Vries, om vervolgens in te gaan op de meest recente berichten. "Zoals de media al hebben opgemerkt was ik afgelopen week in Oostenrijk om Dr. Marko te ontmoeten en om het met hem over de toekomst te hebben. Dus dat zijn momenteel de feiten." Gevraagd of bij één van die teams zijn hart wat sneller gaat kloppen dan bij de overige twee laat De Vries zich niet in de kaart kijken: "Waar ik mogelijk ook een stoeltje zal bemachtigen, ik zal daar zeer content mee zijn, maar we moeten nu kijken hoe de situatie zich in de aankomende dagen tot weken ontwikkelt."

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"