Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

De Vries bevestigt gesprekken met Williams, Alpine én AlphaTauri: "Dat zijn de feiten"

Nyck de Vries bevestigt dat hij spreekt met een drietal Formule 1-teams, te weten Williams, Alpine en dus ook met het Red Bull-kamp van Helmut Marko: "Dat zijn de feiten", aldus de Vries.

De Vries Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries praat met drie teams over een stoeltje in de Formule 1 voor 2023. Voor het eerst bevestigt hij dat zelf publiekelijk in het programma Humberto op Zaterdag. Het gaat om Williams, Alpine en AlphaTauri.

De suggestie van Humberto Tan dat De Vries 'kan kiezen' wijst de coureur echter van de hand: "Ik denk niet dat ik zomaar kan kiezen, omdat de zaken nog grotendeels buiten mijn macht om gaan", zo begint de Mercedes-reserve.

"Ik ben al een hele lange tijd met Williams in gesprek en daar heb ik toevallig ook mijn debuut kunnen en mogen maken. Dus dat zou een logische stap kunnen zijn."

De Vries bevestigt Alpine-test

"Met Alpine spreek ik al sinds juli en voor dat team ga ik komende week ook testen in Boedapest (op de Hungaroring, red.)", vervolgt De Vries, om vervolgens in te gaan op de meest recente berichten.

"Zoals de media al hebben opgemerkt was ik afgelopen week in Oostenrijk om Dr. Marko te ontmoeten en om het met hem over de toekomst te hebben. Dus dat zijn momenteel de feiten."

Gevraagd of bij één van die teams zijn hart wat sneller gaat kloppen dan bij de overige twee laat De Vries zich niet in de kaart kijken: "Waar ik mogelijk ook een stoeltje zal bemachtigen, ik zal daar zeer content mee zijn, maar we moeten nu kijken hoe de situatie zich in de aankomende dagen tot weken ontwikkelt."

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

16 reacties

Viaplay
x
Breaking Verstappen heeft slecht nieuws voor zijn fans: "Dit wordt een hele andere race"