Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries emotioneel na veroveren wereldtitel: "Heb er geen woorden voor"

Nyck de Vries is de eerste Formule E-wereldkampioen in de geschiedenis van de autosport. De Nederlander moest even een traantje wegpinken.

Tijdens een chaotische race zag kampioenschapsleider De Vries links en rechts zijn concurrenten wegvallen door crashes en kon hij op het oog zonder al te veel moeite naar de wereldtitel rijden. Toch moest hij nog hard aan de bak, om zo het wereldkampioenschap voor de teams in de wacht te slepen. Direct na afloop verscheen hij voor de camera en was hij even sprakeloos en emotioneel. "Ik heb er geen woorden voor en ik word er heel emotioneel van. Het is zo'n zwaar seizoen geweest. Hoogte- en dieptepunten en alles kwam neer op de laatste race. We hebben geluk gehad vandaag als je ziet wat er allemaal is gebeurd. Ik ben blij dat iedereen oke is na de incidenten bij de start", zo leeft hij mee met zijn concurrenten. Hij kreeg het echter niet cadeau, weet De Vries. "We hadden een geweldige race met geweldige pace, maar ik voelde me echt een doelwit. Niemand respecteerde iets, dus op een gegeven moment wilde ik gewoon de auto over de finish krijgen en wist ik dat het goed zou kwamen. Het is gelukt", glundert de 27-jarige coureur. Toch moest hij zich nog kranig weren, zodat hij het kampioenschap bij de constructeurs ook over de streep kon trekken samen met teamgenoot Stoffel Vandoorne. Dat lukte. "Het team bleef me zeggen dat ik moest vechten, maar ik wist niet waarom. Ik raakte gefrustreerd omdat ze me het niet vertelden en ik werd links, rechts, voor achter geraakt. Daarom was ik na de race even chagie, maar nu begrijp ik het", lacht hij.

1426920990995529730

'Ik heb er geen woorden voor, ik word emotioneel... het was zo zwaar. Alles kwam hier op aan, we hadden geluk, maar we reden ook geweldig' - @NyckdeVries De eerste Formule E-Wereldkampioen na zijn titelrace! 💬 #ZiggoSportF1 #ABBFormulaE #BerlinEPrix pic.twitter.com/DKeUoj8bkg — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) August 15, 2021

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'