Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule E

De Vries en Frijns openen jacht op Formule E-titel

Met nog vier races te gaan in het huidige Formule E-seizoen doen zowel Robin Frijns als Nyck de Vries nog volop mee om de titel. Eerstgenoemde heeft de beste papieren, maar Mercedes-coureur De Vries heeft de handdoek absoluut nog niet in de ring geworpen.

Robin Frijns London Eprix
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Envision Virgin Racing

Dit weekend staan er twee bijzondere Formule E-races op het programma. In Londen wordt er op een circuit geracet dat deels buiten in de openlucht en deels binnen licht. Aan de oevers van de rivier de Thames wordt er geracet voor de deur van en binnen in het congrescentrum ExCeL.

In het kampioenschap is het nog steeds razendspannend. De top 15 van het kampioenschap staat binnen 27 punten van elkaar. De twee Nederlanders maken ook nog kans. Vooral Robin Frijns, die met 76 punten op de derde plaats in het kampioenschap staat, maakt nog volop kans. Nyck de Vries staat op plek tien, met 22 punten achterstand op kampioenschapsleider Sam Bird.

Alles is dus nog mogelijk en dat komt mede door het kwalificatieformat dat de Formule E gebruikt. De coureurs moeten in groepen van zes en in de omgekeerde volgorde van de stand kwalificeren. Dat wil zeggen dat de top zes als eerst de baan op moet als deze in theorie door de beperkte grip nog het langzaamst is.

De Vries kan niet wachten tot de dubbele race in Londen, zeker omdat de laatste races wat minder voor hem verliepen. Al drie E-Prixs op rij staat hij droog.

"Na het laatste raceweekend in New York kijk er ik er naar uit om weer in Europa te racen. Het is een van de thuisraces van het team en we willen hier zo sterk mogelijk voor de dag komen voor onze werknemers die zo hard werken in de fabrieken in Brackley en Brixworth."

"We hebben een moeilijke periode achter de rug, dus dit is een mooi moment om weer terug te slaan en een mooi aantal punten te scoren. We hebben ons voorbereidend werk voor de double-header afgerond en ik denk dat we er helemaal klaar voor zijn om op dit nieuwe circuit in Londen te racen. Laten we er het beste van maken!"

Ook concullega Frijns maakt er geen geheim van dat hij er zin in heeft. Door zijn goede uitgangspositie in het kampioenschap, zal hij zichzelf wel van zijn beste kant moeten laten zien in de kwalificatie. Die wordt zeer belangrijk, oordeelt hij zelf."

"We hebben wat simulatorwerk gedaan in Londen en het circuit ziet er best anders uit: erg nauw maar ook smal op sommige stukken. Er is ook wat vermogen van iedereen afgepakt om er zo voor te zorgen dat we hier niet op te hoge snelheden racen, maar ik weet niet of dat genoeg zal zijn."

"Zowel ik als mijn teamgenoot zullen in de eerste kwalificatiegroepen starten, dus het zal niet makkelijk zijn om ver vooraan te starten. Als ik naar de lay-out kijk van het circuit, dan wordt inhalen lastig. Daarom zal de kwalificatie, zoals altijd overigens, heel belangrijk zijn."

Hij mikt tijdens de kwalificaties voor beide races dan ook op een top tien klassering, of iets in de buurt. "Als we ergens ronde de tiende plek starten, dan moeten we voor de punten kunnen vechten, maar als we helemaal vanaf de laatste regionen moeten komen, dan wordt het heel lastig om punten te scoren. Maar, alles kan in de Formule E! We gaan denk ik wel wat crashes en fouten zien op dit smalle circuit. Het kan bovendien half droog en half nat zijn! Het wordt dan ook een interessant weekend", aldus de Limburger.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen