Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
24 uur Le Mans

De Vries gaat vol voor Le Mans-zege: "Grootste prestatie in nieuwe hoofdstuk"

Nyck de Vries doet komend weekend voor de vijfde keer in zijn carrière mee aan de iconische 24 uur van Le Mans. In een exclusief interview met RacingNews365 blikt de Nederlander vooruit op het evenement!

Nyck de Vries
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries neemt op 15 en 16 juni deel aan de 92e editie van de legendarische 24 uur van Le Mans. De Nederlandse coureur moest de race vorig jaar vanuit huis bekijken, terwijl er wel het een en ander veranderd is. De Vries reed in 2023 tien races voor AlphaTauri in de Formule 1, waarna hij opzij werd geschoven. Wat volgde is een terugkeer in de Formule E met Mahindra, waar hij recent in Shanghai zijn eerste punten van het seizoen mee scoorde.

Het is niet de eerste deelname van de ervaren De Vries, die van 2019 tot en met 2022 ook al meedeed. Zijn vier eerdere optredens waren allemaal in de LMP2-categorie, met als beste resultaat de vierde plaats. Ditmaal doet De Vries mee in de Hypercar-klasse met Toyota Gazoo Racing. Hij rijdt in auto #7 met Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez als teamgenoten. In een exclusief interview met RacingNews365 bespreekt De Vries zijn enthousiasme voor het evenement en de mogelijkheid om de 24 uur van Le Mans te winnen.

"Ik kijk er erg naar uit om terug te keren in Le Mans, want vorig jaar was ik er helaas niet bij", vertelt de Vries exclusief aan RacingNews365. "Ik heb het vooral vanuit huis gevolgd, maar het is natuurlijk een prestigieuze en iconische race. Het is een lange marathon en iets waarvan ik denk dat iedereen er deel van zou willen uitmaken en aan deel zou willen nemen. Om dat met Toyota in de Hypercar-klasse te doen is nog spannender, dus ik kijk er erg naar uit."

Tekst loopt verder onder de foto.

			© XPBimages
	© XPBimages

Niet relevant

De Vries heeft al aan overwinningen kunnen proeven, want hij pakte de overwinning tijdens de 6 uur van Imola. Dat deed de Nederlander door een uitzonderlijke inhaalactie te plaatsen aan het einde van de Virtual Safety Car. Het tovert een glimlach op zijn gezicht. 

Niet alleen in het WEC, maar ook in de Formule E heeft De Vries dit jaar laten zien hoe getalenteerd hij is. Hij heeft in korte tijd heel wat obstakels moeten overwinnen, vooral in de Formule 1, maar hij benadrukt dat hij zijn verleden niet wil terughalen. "Ik bewandel die weg niet, want als je dat eenmaal doet blijf je doorgaan. Het is ook niet relevant. Ze zeggen dat Le Mans jou uitkiest om te winnen, dus ik hoop dat het onze beurt is dit jaar."

Wat maakt Le Mans nou de ultieme test voor mens en machine? De Vries: "Ik denk dat het vooral de vermoeidheid is. Het is zo'n lange week en eigenlijk een marathon van 10 dagen. Tegen de tijd dat je aan de race begint, ben je al moe van de hele week en alles wat er is gebeurd. Het is cruciaal om daar goed mee om te gaan, want je went aan alles eromheen. Gelukkig heb ik de kans gehad om verschillende soorten races en grote evenementen mee te maken, maar natuurlijk is de eerste keer op een bepaalde manier intimiderend. Intimiderend is misschien niet het juiste woord, het grijpt je aan, maar na verloop van tijd raak je eraan gewend en je bent er om je werk te doen."

Tekst loopt verder onder de foto.

			© XPBimages
	© XPBimages

Jongensdroom

Nu De Vries voor een toonaangevend WEC-team rijdt, is de kans aanwezig dat hij de beroemde race wint. Hij heeft al een aantal knappe prestaties op zijn palmares staan, waaronder titels in de Formule 2 in 2019 en de Formule E in 2021. Bovendien heeft De Vries ook zijn 'jongensdroom' om punten in de Formule 1 te scoren verwezenlijkt tijdens de Grand Prix van Italië in 2022. 

De 29-jarige coureur zou het winnen van Le Mans als een kroon op zijn werk zien. "Mijn carrière is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Als je me in 2020 of aan het einde van 2022 zou vragen wat mijn grootste prestatie was, zou ik niet de titels in de Formule 2 en Formule E zeggen. Mijn jongensdroom was altijd om Formule 1-coureur te worden. Toen ik in Monza de kans kreeg om te racen en punten te scoren, was dat mijn grootste prestatie omdat het mijn droom was. Daar leefde ik voor. Maar dat hoofdstuk is nu afgesloten, ik zit nu in een ander hoofdstuk van mijn carrière. Het (winnen in Le Mans, red.) zou zeker mijn grootste prestatie in het nieuwe hoofdstuk zijn. Elk tijdperk heeft echter andere doelstellingen en dromen."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

In dit artikel

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024