Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries maakt eerste meters in IndyCar

Nyck de Vries heeft voor het eerst kunnen proeven aan racen in de Verenigde Staten. De Nederlander testte maandag een IndyCar-auto voor het team van Meyer Shank Racing.

Rinus van Kalmthout is momenteel de enige Nederlandse coureur in de IndyCar, maar daar kan binnenkort verandering in komen. Niemand minder dan Formule E-kampioen Nyck de Vries heeft een testrit in de Amerikaanse klasse. De Vries testte een auto van het team van Meyer Shank Racing op de Sebring International Raceway in Florida. MSR is de regerend Indy 500 winnaar, dus het is een absolute eer om met hen te mogen testen. Het wordt mijn eerste ervaring met racen en testen in de Verenigde Staten", zei de Nederlander voorafgaand aan de test. "Ik volg IndyCar al een tijdje en ben altijd nieuwsgierig geweest naar hoe het zou zijn. Racen in de VS is heel puur en aantrekkelijk voor mij. Dus ik ben benieuwd wat het mij gaat brengen." Of De Vries echt een overstap overweegt, is niet bekend.

De Vries snelste van de dag

De snelheid zat er bij de Fries in ieder geval goed in. De Nederlander reed de snelste tijd van de dag. "Nyck leverde precies wat ik zou verwachten van een jongen met zijn achtergrond. Indrukwekkend, hij deed het vandaag erg goed", vertelde zijn teambaas aan Racer . De Nederlander kreeg tijdens zijn testrit tips van niemand minder dan Helio Castroneves. De Braziliaanse coureur is viervoudig winnaar van de Indy 500. Bekijk de beelden van de IndyCar-test van Nyck de Vries hieronder.

1467908038845779973

What words of advice do you think @h3lio has for @nyckdevries ?? pic.twitter.com/jdBtopof7g — Meyer Shank Racing (@MeyerShankRac) December 6, 2021

1467870153392148481

Ready. For. Action @nyckdevries pic.twitter.com/P38qu9NkPV — Meyer Shank Racing (@MeyerShankRac) December 6, 2021

1467953394618875910

Is your Monday as good as @nyckdevries ’? pic.twitter.com/K599rBpPoc — Meyer Shank Racing (@MeyerShankRac) December 6, 2021

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi