Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries moet tonnen terugbetalen na verlies rechtszaak

Nog voor Nyck de Vries in Bahrein 2023 op de grid stond voor zijn eerste fulltime Formule 1-seizoen was er wat commotie over een rechtszaak die één van zijn investeerders tegen hem had aangespannen. De rechter heeft nu een oordeel geveld en wel in het nadeel van De Vries.

De Vries Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat was ook alweer de inzet van die rechtszaak van het Investrand van Jeroen Schothorst tegen Nyck de Vries? In 2018 investeerde Schothorst 250.00 euro in de coureur Nyck de Vries, zodat hij actief kon blijven in de Formule 2. De tegenprestatie was dat als De Vries vóór eind 2022 als F1-coureur actief zou zijn hij die 250.000 terug moest betalen en tevens 50 procent van zijn verdere inkomsten als actief F1-coureur af zou moeten staan. Werkzaamheden als testcoureur vielen buiten die overeenkomst. Zou hij de F1 niet bereiken, dan zou die 'lening' worden kwijtgescholden.

Grote vraag was echter of zijn invalbeurt voor Williams in de Grand Prix van Italië op Monza onder die uitzonderingsregel kon vallen. Viel hij in als reservecoureurs of maakte het feit dat hij aan de start stond per definitie racecoureur? Daar waren de partijen het niet over eens.

Echter, de rechter heeft Investrand in het gelijk gesteld, wat betekent dat De Vries daadwerkelijk geld terug moet gaan betalen. Allereerst die 250.000 euro als ook 50 procent van zijn inkomsten als AlphaTauri-coureur in 2023. Schothorst geeft aan blij te zijn met de uitspraak, want niet wegneemt dat hij hem 'al het mogelijke succes toewenst in het vervolg van zijn nu al indrukwekkende carrière'.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami