Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

De Vries negeert bijzonder Mercedes-bevel dat hem het Formule E-podium had gekost

Tijdens de tweede Formule E-race in Londen was Nyck de Vries op weg naar de derde plaats toen hij van zijn team de opdracht kreeg om zijn teamgenoot rijdend op de vierde plek voorbij te laten gaan. Daar had de Nederlander weinig zin in.

De Vries London
Artikel
Naar nieuwsoverzicht Ā© LAT Images for Mercedes-Benz AG

Nyck de Vries stond op zaterdag al op het podium in Londen, maar niet lang na die podiumceremonie werd die plek hem afgepakt omdat hij een straf had gekregen vanwege een verdedigende actie waarbij hij over de schreef ging. Op zondag kreeg hij echter een herkansing tijdens de tweede race in de Britse hoofdstad. Zijn eigen team wilde echter een stokje steken voor een nieuwe podiumkans.

Hij kwalificeerde zich als vijfde voor de race, maar boekte tijdens de race prima progressie en reed comfortabel op de derde plek. Achter hem was het Stoffel Vandoorne die een sterke race reed en vanaf de veertiende plek was opgeklommen naar de vierde sterk. De leider in het kampioenschap deed zo goede zaken op weg naar een mogelijke wereldtitel, want al zijn concurrenten reden achter hem of waren uitgevallen.

De Vries weigert

Met na het raceweekend in Londen nog twee races te gaan staat Vandoorne er zeer comfortabel voor en lijkt de wereldtitel hem niet meer te kunnen ontgaan, maar Mercedes wilde de winkansen nog ietwat vergroten en gaf de teamorder aan De Vries om zijn podium af te staan aan Stoffel.

Door zijn vierde plek zou Vandoorne op 36 punten voorsprong komen, terwijl er bij de laatste twee races nog 58 punten te verdienen zijn. Mercedes wilde dat graag 39 punten maken en beval De Vries aan de kant te gaan. De Nederlander fronste zijn wenkbrauwen en was duidelijk: dat gaat niet gebeuren.

"Waarom? Geef me een goede reden. Stoffel heeft de punten. Ik ben bereid hem te helpen, maar met drie races te gaan en 25 punten voorsprong zie ik geen reden om een podium op te geven", aldus de opstandige De Vries, die overigens zo'n zeven seconden voor Vandoorne op de baan reed. Dat liet hij ook merken. "Zeven seconden!", riep hij op de radio.

Na de race noemde De Vries de teamorders 'silly'. "Op dat moment zag ik de noodzaak niet", aldus de Fries.

De race werd overigens gewonnen door Lucas di Grassi, met Jake Dennis op de tweede plek. Robin Rijns finishte als zevende. In het klassement gaat Vandoorne dus ruimschoots aan de leiding. De Vries (P8) en Frijns (P7) hebben geen kans meer op de titel.

22 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"