Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries schiet uit de startblokken tijdens eerste testdag voor AlphaTauri

Nyck de Vries is prima begonnen aan zijn eerste avontuur bij AlphaTauri, waar hij volgend jaar fulltime voor aan de slag gaat.

Deze dinsdag vindt er een Formule 1-testdag plaats in Abu Dhabi, waar onder meer Max Verstappen en Nyck de Vries in actie komen. Alle tien teams testen met twee bolides op het Yas Marina Circuit, waar afgelopen weekend nog werd geracet in de koningsklasse. Naast elkaar vindt er een Pirelli-bandentest plaats, gedurende welke alle coureurs voor het eerst op het vernieuwde 2023-rubber rijden, en een Young Driver test, waarbij tien coureurs met minder dan twee GPs achter hun naam de kans krijgen om meters te maken. Enkele coureurs maken hun debuut voor hun nieuwe teams. Zo zien we Pierre Gasly bij Alpine, Fernando Alonso bij Aston Martin, Oscar Piastri bij McLaren en Nyck de Vries bij AlphaTauri. De meesten rijden vanwege nog lopende contracten nog niet in een racepak van hun nieuwe werkgever. Alonso rijdt zelfs in een auto zonder sponsorstickers (zie de foto hieronder). Dat zal allemaal deel uitmaken van de deals die zijn gesloten tussen de oude en de nieuwe teams van de coureurs.

De Vries maakt vele meters

De test begon om 9 uur in de ochtend in Abu Dhabi, dus om 6 uur Nederlandse tijd. Na ruim twee uur was het Nyck de Vries die de meeste meters had gemaakt van iedereen, samen met Sergio Perez. Beiden reden 40 ronden. Ter vergelijking: een raceafstand in Abu Dhabi is 58 ronden. Op de tijdenlijst bevond De Vries zich na twee uur in de middenmoot, met een tijd van 1.27,805. Het is echter niet duidelijk op welke banden iedereen rijdt. Alle banden, van C1 tot en met C5, zijn beschikbaar. Perez klokte de derde tijd, met een 1.26,333. Bovenaan de tijdenlijst reden beide Ferrari-coureurs, Charles Leclerc (1.25,674) en Young Driver Robert Shwartzman (1.26,067). We zagen een paar kleine momentjes voor sommige coureurs in de eerste twee uur van de testdag. Zo maakte De Vries een pirouette, net als Red Bull-junior Liam Lawson en Ferrari-junior Shwartzman. Fernando Alonso ging ook even over de limiet en kwam met zijn Aston Martin buiten de baan. Iedereen kon zijn weg gewoon vervolgen. Nico Hulkenberg maakte meteen kennis met de grillen van de Haas-bolide, want hij moest zijn VF-22 stil zetten door een probleem. Verstappen neemt na vier uur testen (10 uur Nederlandse tijd) de Red Bull-bolide over van Sergio Perez.

Viaplay
x
Oud-teambaas Steiner: "50/50 kans dat deze coureur nieuwe Verstappen wordt"