Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries vergeleken met ex-wereldkampioen: "Maar dat heeft hij minder dan Verstappen"

Hoe gaat Nyck de Vries het er vanaf brengen in zijn eerste volledige Formule 1-seizoen? Zijn voormalig kartcoach ziet gelijkenissen met een voormalig Formule 1-wereldkampioen.

De Vries Abu Dhabi Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nyck de Vries wordt niet bepaald met de minste Formule 1-coureur vergeleken door zijn voormalig kartcoach Dino Chiesa. De Italiaan werkte niet alleen met De Vries, maar bijvoorbeeld ook met Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Hij is dus goed in staat om die coureurs onderling met elkaar te vergelijken. Hij ziet overeenkomsten tussen De Vries en laatstgenoemde.

"Hun rijstijlen laten zich goed met elkaar vergelijken. Ze gaan berekenend te werk en wegen hun kansen in de auto af", aldus Kiesa in gesprek met Formule1.nl.

Zonder daar een waardeoordeel aan te hangen merkt Kiesa op dat die stijl weer anders is dan bijvoorbeeld die van de eerder genoemde Hamilton en die van Max Verstappen. Die vliegen er volgens Chiesa misschien met iets meer agressie in.

"Lewis en Max hebben iets dodelijks effectiefs in de manier waarop ze altijd hun auto ernaast zetten als die kans zich voordoet. Dat heeft Nyck in dat opzicht iets minder."

De Vries versloeg Gasly

De Vries neemt bij AlphaTauri het stoeltje over van Pierre Gasly en daardoor hoeft het team er volgens de coach bepaald niet op achteruit te gaan. Dat blijkt als hij typeert uit welk hout Nyck gesneden is.

"Hij pakte in zijn eerste jaar als teamgenoot van Gasly (in de kartsport, red.) direct meer punten, dat terwijl het voor Pierre al zijn tweede jaar was. Dat was erg indrukwekkend."

Ook interessant:

5 dingen die je nog niet wist van Max Verstappen

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige PR-praatjes? In deze video stippen we vijf dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Max Verstappen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen klaar Drama voor leidende Verstappen en Palou in virtuele 12 uur van Sebring