Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

De wereld waarin een Mercedes Formule 1-kampioen overstapt naar Ferrari

In de Formule 1 is het overstap die de sport op haar grondvesten zou doen schudden. Een meervoudig Mercedes-kampioen die overstapt van Mercedes naar Ferrari? In het officiële Formule 1 Esports-kampioenschap kan het.

Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Formule 1 kende de afgelopen twee seizoenen een enerverend Silly Season, maar de online jongens kunnen er ook wat van. Eén van de grootste namen van het officiële Formule 1 Esports-kampioenschap maakt een spectaculaire overstap. Brendon Leigh, de man die sinds de oprichting van het kampioenschap in 2017 voor Mercedes uitkwam en titels pakte in 2017 én 2018 stapt over naar Ferrari.

Bij Ferrari wordt Leigh de teamgenoot van David Tonizza, de Italiaan die in 2019 aan de hand van Ferrari Leigh juist van de troon stootte. Het maakt dat er voor het eerst twee kampioenen in één team tegen elkaar strijden.

Leigh zegt uit te kijken naar de nieuwe uitdagingen die hem te wachten staan: "Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe opgewonden ik hier over ben. Ik heb nog maar net getekend, maar het is mij al helemaal duidelijk dat ze (Ferrari, red.) er met dezelfde passie in staan als ik."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'