Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Deal tussen Red Bull en Honda voor 2022 bijna rond

Red Bull Racing verwacht op korte termijn duidelijkheid te hebben over de 2022-motor. Honda liet in een eerder stadium weten niet verder te gaan als motorleverancier in de Formule 1, waardoor de Japanners in 2021 voor het laatst actief zullen zijn in de F1. Toch ziet Red Bull adviseur Helmut Marko de toekomst met vertrouwen tegemoet en speelt ook Honda daarin een rol.

Helmut Marko en Max Verstappen waren maandag aanwezig in de Hangar 7-studio in Oostenrijk waar men sprak met ServusTV. Daar liet Marko weten optimistisch te zijn gestemd over de toekomst van het Formule 1-team van Red Bull. "Ik verwacht in de komende weken meer duidelijkheid te kunnen geven over onze power-unit in 2022. We naderen op dit moment een akkoord, dat al voor zo'n 85 tot 90 procent rond is. De verwachting is dat we net voor of net in het nieuwe jaar een deal zullen ondertekenen", aldus de opgetogen Marko.

De Oostenrijker bevestigde dat Honda aan boord zal blijven met de nieuwe deal. "Honda heeft ons laten weten dat ze ons blijven helpen op het technische vlak. Ze zullen ons daarin blijven ondersteunen", aldus Marko, die desondanks weet dat dat niet voldoende gaat zijn om competitief te blijven. Ook met de steun van Honda is men afhankelijk van een engine freeze.

"We zullen ervoor moeten zorgen dat de ontwikkeling van de motoren bevroren gaat worden, anders wordt het voor ons veel te duur om dit idee uit te voeren. De ontwikkelingskosten van een power-unit zijn namelijk ontzettend hoog, te hoog voor ons op dit moment. Maar voor de rest ziet alles er echter goed uit."

De andere Formule 1-motorfabrikanten teams zullen moeten instemmen met de genoemde engine freeze. Daar lijkt uiteindelijk iedereen wel voor te porren te zijn, maar ieder onder hun eigen voorwaarden.

16 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023