Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze circuits ziet Verstappen graag op de F1-kalender verschijnen

Max Verstappen heeft wel een paar circuits in zijn hoofd die hij graag op de Formule 1-kalender ziet verschijnen. Of het haalbare ideeën zijn is echter een tweede vraag.

Afgelopen week werd er geracet in Miami. Het was de tweede keer dat de GP van Miami werd verreden, nadat de race vorig jaar werd toegevoegd aan de F1-kalender. Toen was het de tweede race in de Verenigde Staten en dit jaar komt er meteen al een derde bij. In november wordt namelijk de GP van Las Vegas verreden. Als het aan de F1-bazen ligt, dan komt er in de toekomst misschien zelfs nog een vierde Amerikaanse race bij. Verstappen zelf was niet per se grote fan van het circuit in Miami, al vindt hij Amerika wel een mooi land. "Ik vind een normaal circuit leuker, maar ik kom heel graag in Amerika. Een normaal circuit, zoals in Austin bijvoorbeeld, vind ik wel iets meer uitdagend. De stad zelf, Miami, is echter heel leuk", zo laat de regerend wereldkampioen optekenen tegenover onder meer RacingNews365 .

Twee Amerikaanse Road Courses

Als er dan toch een nieuwe Grand Prix moet komen in de de VS, dan heeft Verstappen wel een paar locaties in gedachten. Hem wordt een circuit voorgesteld: het iconische Laguna Seca. Daar kan hij zich wel in vinden, maar twee andere road courses staan bij hem hoger op het lijstje. "Ik vind Virginia ook wel mooi", zo vervolgt hij al doelend op de Virginia International Raceway, die hij vooral kent van het online racen. "Misschien in een F1-bolide iets minder, maar voor GTs wel. Road America is ook heel mooi", wijst hij naar het circuit in Wisconsin waar vandaag de dag onder meer door IndyCar wordt geracet. "Het zijn snelle circuits, maar als je op een bepaald circuit rijdt, dan moet er altijd wel een bepaalde aanpassing aan het circuit worden gemaakt." Check hieronder een vliegende ronde aan boord van een IndyCar-bolide op Road America. Het artikel gaat daarna verder.

diPUI54oRjs

Mugello

Als Verstappen tot slot gevraagd wordt naar een circuit waar hij graag op terug wil keren nadat hij er in het verleden op heeft geracet, herinnert hij zich het circuit waar de Formule 1-coureurs tijdens het coronaseizoen 2020 eenmalig op raceten. "Mugello wil ik wel weer terug zien. Dat is wel een vet circuit en daar heb ik ook niet zoveel geracet. Slechts twee bochten", zo doelt hij op zijn teleurstellende uitvalbeurt tijdens de GP van Toscane in 2020. "Het circuit is wel heel mooi. Net als Imola, dat is ook een mooi circuit, absoluut", sluit hij al vooruitblikkend op het raceweekend van volgende week zijn verhaal af. Check hieronder tot slot nog een ronde op de Virginia International Raceway

NZzSSt5Nsfo

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'