Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Deze Red Bull-coureurs kunnen Verstappen in de simulator bijstaan na vertrek Albon

Dacht je dat Alexander Albon in 2021 Red Bull-coureur af was, dan had je het mis. In de simulator is hij ontstellend belangrijk voor Red Bull, maar volgend jaar geeft hij die taken op als hij naar Williams vertrekt. Wie nemen zijn plekje in?

Het hele seizoen lang is Christian Horner al vol lof over wat Alexander Albon in de simulator presteert. Hij voert veel simulaties uit, als hij tenminste niet zelf hoeft te racen in de DTM. Zijn input wordt van onschatbare waarde geacht in de jacht op succes op het fysieke circuit, daar waar Max Verstappen vecht voor de wereldtitel.

Horner legt in zijn column voor Red Bull uit dat ze hem zullen missen, maar troost zichzelf met de gedachte dat ze capabele coureurs achter de hand hebben om het werk over te nemen.

"Hij laat een gat achter, want hij vervulde zijn rol geweldig, maar we hebben het geluk dat we Sebastien Buemi en Jake Dennis hebben, aangevuld met de juniorrijders Juri Vips en Liam Lawson. We hebben dus geen tekort aan talent om op terug te vallen."

De twee laatstgenoemde coureurs opereren momenteel allebei met Red Bull-steun in de Formule 2. Vips staat zesde in het kampioenschap, Lawson achtste. Sebastian Buemi is al sinds jaar en dag ontwikkelingscoureur, nadat hij eind jaren '00, begin jaren '10 uitkwam voor Toro Rosso. Daarna werd hij zeer succesvol in het langeafstandsracen en de Formule E, maar de wegen met Red Bull scheidden nimmer.

Jake Dennis staat ook al enkele jaren onder contract als simulator- en ontwikkelingscoureur, maar leerden we de laatste jaren ook kennen als één van de titelfavorieten in de Formule E. Dit jaar maakte hij met BMW tot en met de laatste race kans op de wereldtitel, maar die ging uiteindelijk naar Nyck de Vries.

Albon rijdt in 2022 dus voor Williams, maar tot die tijd zal hij zijn werkzaamheden voor Red Bull gewoon voortzetten: "Zijn focus tussen nu en het einde van het jaar ligt op het zo goed mogelijk ondersteunen van Max Verstappen en Sergio Perez en het helpen van het team met het werk aan de auto voor 2022."

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Tijdschema Hoe laat beginnen de trainingen voor de Formule 1 GP van Spanje?