Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Deze Red Bull-talenten willen in voetsporen Max Verstappen treden

Red Bull heeft bekend gemaakt welke jonge coureurs er in 2020 deel uitmaken van het beroemde Red Bull-juniorteam, het hoog aangeschreven opleidingsteams dat talentvolle coureurs klaar moet stomen om in de voetsporen van Max Verstappen te treden in de Formule 1.

Dennis Hauger Jonny Edgar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Het Red Bull-juniorteam bestaat in 2020 uit zeven talenten, waarbij het team in zes verschillende raceklassen uit zal komen. Het ultieme doel van het opleidingsprogramma is om rijders de opleidingsklassen richting de Formule 1 te laten doorstromen, om daar vervolgens te debuteren voor zusterteam Alpha Tauri. De coureurs die momenteel het dichtst bij een mogelijke overstap naar de Formule 1 zijn, heten Juri Vips en Yuki Tsunoda.

Tsunoda neemt komend seizoen deel aan de Formule 2 met het team van Carlin. Voor Vips, het talent uit Estland, is een deelname aan het Formule 2-kampioenschap niet weggelegd. Vips wordt ondergebracht in de Japanse Super Formula, waar voorheen onder meer Pierre Gasly en Dan Ticktum uitkwamen onder de Red Bull vlag.

Veel van de jonge talenten zien we terug in de kweekvijver voor jong talent, de Formule 3: Liam Lawson, Dennis Hauger en Jack Doohan. Lawson en Hauger zullen bij Hitech GP een team vormen, Red Bull-protegé Doohan komt uit voor het team van HWA. Overigens zal Doohan ook aan de slag gaan in de Aziatische Formule 3.

De jongste talenten van de Red Bull-opleiding, Jonny Edgar en Jak Crawford, zullen met Van Amersfoort Racing beiden een gooi doen naar succes in de Formule 4. Edgar en Crawford hebben exact hetzelfde programma in 2020 en komen uit in de Duitse en Italiaanse Formule 4.

Alle talenten dromen ervan om door te stomen naar de Formule 1 en de successen van Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel te evenaren.

Red Bull Junior Team 2020

Coureur Leeftijd Discipline
Juri Vips 19 jaar Super Formula
Yuki Tsunoda 19 jaar Formule 2
Liam Lawson 17 jaar FIA Formule 3
Jack Doohan 17 jaar FIA Formule 3, Aziatische Formule 3
Dennis Hauger 16 jaar FIA Formule 3
Jonny Edgar 15 jaar Duitse Formule 4, Italiaanse Formule 4
Jak Crawford 14 jaar Duitse Formule 4, Italiaanse Formule 4

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Horner vrijgesproken door externe advocaat