Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Deze teams dromen van een sensationele overstap van Verstappen

Wil je Max Verstappen in je team hebben? Als je als teambaas in de Formule 1 die vraag krijgt, dan zullen ze allemaal als vanzelfsprekend 'ja' antwoorden. Toch zijn er een paar teams die wat serieuzer op Verstappen azen en daar stiekem over dromen.

Verstappen Pole Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tot nu toe in zijn Formule 1-carrière voor twee teams gereden: Toro Rosso en Red Bull. De drievoudig wereldkampioen blijft al een hele tijd trouw aan Helmut Marko, die hem binnenhaalde bij Toro Rosso. De Red Bull-adviseur kon hem een F1-stoeltje beloven, daar waar anderen dat niet konden.

Ook in de jaren dat Verstappen uitviel door de problemen met de Renault-motor, hield hij voet bij stuk en had hij vertrouwen in de koers van Red Bull. Toen Honda aan boord kwam ging het langzaam de goede kant op voor de Nederlander en inmiddels staat hij op drie wereldtitels en is hij de dominante factor in de sport.

Het huidige Red Bull-contract van Verstappen loopt tot en met 2028, maar het is inmiddels ook duidelijk dat de Nederlander zijn lot bij het Oostenrijkse team min of meer aan dat van Marko heeft verbonden. Zeker toen de adviseur zelf zei dat hij mogelijk geschorst zou worden, want toen liet Verstappen weten dat 'zijn loyaliteit aan hem is heel groot' is en dat 'Helmut moet blijven'.

De rust lijkt inmiddels weer wat te zijn teruggekeerd bij Red Bull, zeker na het onderzoek naar teambaas Christian Horner vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag. Toch azen verschillende teams nog op de diensten van Verstappen. Als we de vijf dominante teams van dit moment erbij pakken, dan zitten twee equipes al vol voor 2025: Ferrari en McLaren. Maar die andere twee teams verwelkomen Verstappen maar al te graag.

Mercedes

Teambaas Toto Wolff van Mercedes moet op zoek naar een teamgenoot voor George Russell, nadat Lewis Hamilton al voor het huidige seizoen aangaf dat hij vanaf 2025 voor Ferrari gaat rijden. De Oostenrijker heeft al vaker aangegeven dat hij wil wachten met het maken van zijn keuze en lijkt daarmee zelfs een stoeltje voor Verstappen vrij te houden.

Daarnaast is het de vraag of Russell wel echt de nummer één coureur kan zijn binnen het team. Dat zal ook onderdeel zijn van de keuze van Wolff: wil hij een echte nummer één aantrekken of gaat hij voor iemand met minder ervaring, zodat Russell zich kan opmaken als leider van het team?

Daarbij komt het feit dat Wolff niet onder stoelen of banken steekt dat Verstappen zijn nummer één doelwit is als opvolger van Hamilton. Hij zei er tegenover Fox Sports Australia nog het volgende over: "Het is een soort relatie die op een gegeven moment moet gaan plaatsvinden, maar we weten niet wanneer."

Het grote probleem voor Mercedes is echter dat ze al jaren geen echt competitieve auto meer hebben gebouwd. En dat terwijl Verstappen in de snelste auto wil rijden. Voor 2025 lijkt Mercedes dan ook zeker niet de meest aantrekkelijke optie voor de Nederlander, al zal Wolff er alles aan doen om Verstappen richting Brackley te krijgen.

Aston Martin

En dan dat andere team: Aston Martin. Eigenaar Lawrence Stroll heeft als droom om ooit wereldkampioen te worden met zijn team en daarbij helpt het natuurlijk als je een zeer snelle coureur kan binnenhalen. En dus hoopt Stroll op de komst van Verstappen.

Aston Martin heeft in de afgelopen jaren al een flinke stap vooruit gezet, onder meer door de komst van een ultramoderne basis in Silverstone en de nieuwe windtunnel komt er ook aan. Ook op de baan gaat het een stuk beter, zeker toen het team aan het begin van vorig jaar ineens de belangrijkste uitdager van Red Bull was.

Een paar dagen geleden berichtte Autosport nog dat Aston Martin de topontwerper van Red Bull, Adrian Newey, een miljoenendeal heeft voorgelegd om hem zo weg te kapen. Als dat daadwerkelijk het geval zou zijn, dan is het ook de vraag in hoeverre Verstappen bij Red Bull blijft. Newey is toch de ontwerper van heel wat race- en kampioenschapswinnende auto's voor Red Bull en andere topteams.

En vanaf 2026 treedt Honda toe bij Aston Martin, de motorleverancier waarmee Verstappen zijn eerste wereldtitel veroverde in 2021. Zorgt dat nog voor speciale gevoelens bij de Nederlander, om hem zo over te halen om richting Aston Martin te komen?

Maar voorlopig lijkt Verstappen 'gewoon' bij Red Bull te blijven en moeten de andere teams dromen dat de drievoudig wereldkampioen iets anders besluit.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China