Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Racing Point

"Dit jaar hebben we geen excuses meer om niet het beste team in het middenveld te zijn"

De strijd in het middenveld was ook in 2019 hevig. Het Racing Point-team kon echter lange tijd geen echte vuist maken en moest dan ook genoegen nemen met de zevende plaats in het kampioenschap. Dit jaar moet dat beter, weet ook de technisch directeur Andrew Green. Excuses zijn er niet meer om in 2020 niet het beste team te zijn in het Formule 1-middenveld.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Na het faillissement van Force India maakte het team halverwege 2018 een doorstart als Racing Point. De naweeën van die gebeurtenis werkten ook dit jaar nog door op de prestaties van het team, merkte Andrew Green, technisch directeur van de Britse renstal op. Coureurs Sergio Perez en Lance Stroll waren afgelopen seizoen in totaal goed voor respectievelijk 52 en 21 punten.

"Aan het begin van het seizoen kwamen we nauwelijks uit Q1. We hebben ons best gedaan om een weg te banen uit het dal waarin we zaten, maar in de Formule 1 staat natuurlijk niemand stil. Alle teams zijn gedurende het seizoen druk bezig met het doorontwikkelen van hun bolide", zo vertelt hij voor de microfoon van RacingNews365.

Daardoor kon het team niet de gewenste grote inhaalslag maken, maar terrein op de concurrentie heeft Racing Point zeker gewonnen, meent Green. "We konden de concurrentie niet zozeer overtreffen, dat lukte ons een beetje, maar het was niet genoeg om dusdanig grote sprongen te maken dat we ze konden passeren."

Tekst gaat verder onder de foto.

			© Racing Point
	© Racing Point

"Maar, als je kijkt naar waar we dit jaar zijn begonnen. Aan het einde van het seizoen vochten we om in Q3 te komen. We waren in de ontwikkelingsrace beter dan sommige andere teams, maar het is natuurlijk niet zo dat we dubbel zo snel konden ontwikkelen in vergelijking met de concurrentie. Dat is helaas simpelweg niet mogelijk."

De vooruitgang van het team zal zich ook deze winter doorzetten, zo denkt Green, en hij is van mening dat hij en zijn team niet meer terug kunnen vallen op dezelfde excuses als in 2019: "We hebben in vergelijking met de andere teams, op Haas na, nog altijd het meest beperkte budget, maar toch denk ik dat we daarmee vierde kunnen worden in het kampioenschap."

"Dat is dan ook het doel voor 2020. We kunnen het niet verantwoorden als we komend seizoen niet presteren. Dit jaar hebben we geen excuses meer om niet het beste team in het middenveld te zijn, zo simpel is het", concludeert de technische baas van het Racing Point-team.

3 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari