Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Dit maakt teambaas Horner volgens Doornbos zo bijzonder

Robert Doornbos kent het F1-team van Red Bull en teambaas Christian Horner bijzonder goed. Als jong talent racete hij in het F3000-team waar de Brit teambaas van was en vervolgens bij het F1-team van Red Bull. Wat maakt Horner nu zo uniek?

Ecclestone Horner 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Robert Doornbos vloog door de juniorklassen en na een uitstekend jaar in de F3 was hij uitgenodigd door Christian Horner voor een F3000-test bij Arden. Direct viel hem op dat de Brit anders was dan de teambazen van de concurrentie.

"Je zag gelijk iets bijzonders. Hij was jong, maar gaf ook direct toe dat hij had geprobeerd om autocoureur te worden, maar niet goed genoeg was."

"Als teambaas is hij mega succesvol geworden en Red Bull zag dat al vroeg in. Arden was het team van Christian Horner in de F3000 en in die klasse had je gelijke motoren en gelijke chassis'. Dan moet je het verschil maken op een andere manier", vertelt Doornbos in gesprek met Formule1.nl.

"Hij maakte mede het verschil door de uitstraling van zijn team. Alles wat tot in de puntjes geregeld toen ik bij de test aankwam. De pitbox was geverfd, de kleding perfect, de organisatie was veel beter dan die bij de concurrentie. Het kost niet meer moeite, maar het vergt discipline en commitment. De eerste drie tienden ten opzichte van de concurrentie waren zo al gewonnen."

"Ik zag meteen dat Christian een echte leider was. Hij is heel hard, maar de hiërarchie binnen Red Bull is Mateschitz, Marko en dan pas Horner."

Red Bull waagde de gok door de jonge, en relatief ervaren Horner aan te stellen als teambaas. Vanaf het moment dat het F1-team in 2005 debuteerde staat de Brit, destijds 31 jaar, aan het roer.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen