Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Dolblije Verstappen prijst scherpte Red Bull na geweldige zege

Max Verstappen schreef een knotsgekke Grand Prix van Canada op zijn naam en gaf zo weer even een statement af aan de concurrentie. De Nederlander is dolblij en prijst zijn team.

Verstappen rain race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen haalde op zeer knappe wijze de overwinning binnen in Canada. Regen zorgde voor veel spektakel, onzekerheid én een glibberige baan, maar Verstappen hield in alle omstandigheden zijn hoofd koel en pakte zo zijn zesde zege van het seizoen. De 26-jarige Nederlander kan niet anders dan tevreden zijn na afloop. 

"Het was een gekke race, er gebeurde heel veel", vertelt Verstappen. "We moesten er bovenop zitten bij alle beslissingen. Ik denk dat het team het fantastisch heeft gedaan, want we bleven kalm en stopten op het juiste moment. Natuurlijk pakte de safety car goed uit voor ons, maar daarna manageden we alle verschillen ook goed. Ik had het ontzettend naar mijn zin. Je hebt deze races zo nu en dan nodig. Mercedes en McLaren daagden ons op verschillende momenten uit, maar dat maakt het ook leuk."

Verstappen klaagde nog over ophangingsproblemen in de slotfase. Wat was daar aan de hand? "Het was niet specifiek een probleem. We weten wat het is en moeten eraan werken. Uiteindelijk hebben we gewonnen, dat is het belangrijkste. Wel kunnen we nog veel verbeteren."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"