Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RB20

Dominant Red Bull kijkt met verbazing naar concurrentie: "Hadden meer uitdaging verwacht"

Met twee overtuigende overwinningen in Bahrein en Saoedi-Arabië reizen Max Verstappen en Red Bull ongetwijfeld met veel zelfvertrouwen af naar Australië voor de derde Formule 1-race van het jaar. Toch rekent Red Bull-ontwikkelingscoureur Jake Dennis zich nog niet rijk.

Jake Dennis Abu Dhabi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dominant Red Bull rekent zich nog niet rijk: "Gaan nog naar traditionele circuits"

Waar Jake Dennis normaal gesproken zijn kunsten in de Formule E vertoond, is hij ook ontwikkelingscoureur bij Red Bull. De regerend kampioen in de elektrische raceklasse mocht vorig jaar in Abu Dhabi in de RB19 stappen en mocht zo ervaring opdoen op de baan, waar hij normaal gesproken zijn rondjes in de simulator rijdt.

Het jaar 2024 begon goed voor Red Bull met bijna het maximaal aantal punten. De eerste twee 1-2's van het jaar zijn inmiddels een feit, alleen reed Charles Leclerc in Djedda de snelste raceronde waardoor dat ene puntje niet naar de Oostenrijkse renstal is gegaan. Dennis, die dus ontwikkelingscoureur bij Red Bull is, weet dan ook precies wat de RB20 zo goed maakt.

"Ik denk dat de hoeveelheid downforce die de auto kan geven en de balans in de RB20 op een natuurlijke manier heel goed is. Het is niet zo dat de auto heel erg nerveus in de hogesnelheidsbochten is of veel onderstuur in de langzame bochten heeft, de auto is heel neutraal. Dat geeft Max Verstappen en Sergio Perez de kans om met heel veel vertrouwen door alle verschillende bochten te gaan", zo legt Dennis uit in een exclusief interview met RacingNews365.

'Iets meer uitdaging verwacht'

"Het valt natuurlijk niet te ontkennen dat Ferrari het gat iets heeft gedicht. We hadden wat meer uitdaging verwacht van Mercedes, maar het lijkt erop dat de eerste paar races moeilijk voor ze waren", zo vervolgt hij. "We verwachten dat het gat wordt gedicht en dat is ook wel gebeurd, maar we hadden waarschijnlijk toch iets meer uitdaging verwacht in de races."

Toch houdt de Brit nog een kleine slag om de arm. "We zullen zien (hoe we ervoor staan, red.) wanneer we naar iets traditionelere circuits gaan, want daar zijn we nog niet echt geweest. Bahrein is zwaar voor de banden en Djedda is een heel uniek stratencircuit. Ik kijk ernaar uit dat we naar meer normale circuits gaan", zo sluit Dennis af.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"