Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Drama in Dakar Rally: Loeb kan eerste eindzege vergeten door mechanische pech

De elfde etappe van de Dakar Rally is op een drama uitgedraaid voor Sebastien Loeb. De Fransman had nog uitzicht op de eindzege, maar staat stil met grote mechanische problemen en gaat zo ontzettend veel tijd verliezen.

Loeb Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het had een prachtig slotstuk van de Dakar Rally moeten worden bij de auto's, want Carlos Sainz en Sebastien Loeb waren in een felle strijd verwikkeld. Het verschil bedroeg een klein kwartiertje in het voordeel van Sainz, die goed aan de voorlaatste etappe begon. Loeb kon het tempo van de leidende Spanjaard prima volgen, maar staat nu al een tijdje stil na 132 kilometer. De organisatie meldt dat de rallylegende door een gebroken draagarm niet verder kan.

Loeb heeft ogenschijnlijk om assistentie gevraagd. Dat gaat echter nog wel even duren, want zijn helpende hand, een assistentietruck, is nog niet bij de start aangekomen en moet dus nog een eindje afleggen. De zege zit er zo niet meer in.

En laat Loeb nu ook geen back-up van teamgenoot Nasser Al-Attiyah hebben. De Qatarees was er helemaal klaar mee door, jawel, betrouwbaarheidsproblemen en ging naar huis, tot ongenoegen van Loeb. "Het is zijn keuze. Hij reed zijn eigen rally, hij was helemaal niet bezig met het helpen van mij. Het was fijn geweest om een auto in de buurt te hebben. We gaan zien wat we kunnen doen."

Helaas voor Loeb en Prodrive Hunter draait het dus uit op een deceptie.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"