Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
IndyCar Series

Drama in IndyCar: Twee teams kondigen op één dag dezelfde kampioen aan

IndyCar-kampioen Alex Palou blijkt een wel heel geliefd coureur te zijn: hij werd op dinsdag aangekondigd als coureur voor Chip Ganassi Racing in 2023 én als McLaren-coureur in de Amerikaanse raceklasse.

16 C OWENS ROAD AMERICA 81083 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IndyCar

In de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) werd regerend IndyCar-kampioen Alex Palou aangekondigd als McLaren-coureur voor 2023. Op zichzelf geen vreemd nieuws, natuurlijk, maar een aantal uren eerder was er al een andere aankondiging. Chip Ganassi Racing, zijn huidige raceteam, liet namelijk óók weten dat Palou in 2023 voor het team zal rijden.

CGR maakte namelijk bekend dat ze een optie gebruiken in het contract van Palou, waardoor de Spanjaard in 2023 nog onder contract zou staan bij zijn huidige team. Toch zal hij naar eigen zeggen voor McLaren gaan rijden, volgend jaar. Waar hij dat doet - IndyCar, Formule E of zelfs de Formule 1 - dat wordt niet gedeeld.

Palou: 'Ik heb het persbericht van Chip Ganassi niet goedgekeurd'

Na de dubbele aankondiging reageerde Palou zelf op Twitter: "Ik heb onlangs uit de media vernomen dat Chip Ganassi Racing deze namiddag, zonder mijn toestemming, een persbericht heeft uitgegeven waarin werd aangekondigd dat ik in 2023 voor CGR zou rijden. Nog verrassender was dat het persbericht van CGR een "citaat" bevatte dat niet van mij afkomstig was."

"Ik heb dat persbericht niet goedgekeurd, en ik heb dat citaat niet geschreven of goedgekeurd. Zoals ik CGR onlangs heb laten weten, ben ik om persoonlijke redenen niet van plan om na 2022 bij de ploeg te blijven. Afgezien van de onfortuinlijke gebeurtenissen van vanavond, heb ik veel respect voor het CGR-team en ik kijk ernaar uit om dit seizoen samen sterk af te sluiten."

Palou lijkt overstap te maken binnen IndyCar

Met de overstap van Palou naar McLaren - wat volgens hemzelf dus wel gaat gebeuren - kan hij in theorie een overstap maken van IndyCar naar de Formule E of naar de Formule 1. Als kampioen in de Amerikaanse raceklasse heeft hij automatisch genoeg punten bemachtigd voor zijn superlicentie. Een overstap naar de F1 kan dus op papier.

In werkelijkheid is de kans veel groter dat hij 'gewoon' blijft rijden in IndyCar, al is het binnen de McLaren-poule wel iets makkelijker om naar een van de twee andere teams over te stappen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1