Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

Tsunoda typeert opvallende sector GP-circuit Miami: "Formule E-achtig"

De Grand Prix van Miami staat voor de deur. Het circuit bevat veel snelle bochten, maar ook enkele krappe bochten die volgens Yuki Tsunoda lijken op een Formule E-sector.

Miami circuit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het nieuwe circuit van Miami gaat dit weekend ingewijd worden door onder andere de Formule 1. Yuki Tsunoda geeft aan dat het een interessant en leuk circuit zal zijn. "Ik heb het circuit in de simulator gereden en de eerste twee sectoren zijn vrij snel met enkele middelsnelle en snelle bochten. Sector drie is wat ik noem een 'Formule E-sector' met erg veel krappe bochten", vertelt de Japanner. Dat we veel inhaalacties zullen zien verwacht de Alpha Tauri-coureur niet: "Ik denk dat het leuk wordt, hoewel inhalen misschien moeilijk wordt. We moeten ons dus goed kwalificeren."

De coureurs krijgen drie trainingssessies om het circuit onder de knie te krijgen en de juiste balans van de auto te vinden. Eerder liet Sergio Perez al weten dat de grootste uitdaging het juist afstellen van de auto zal zijn.

Ook Tsunoda geeft aan optimaal te willen profiteren van de trainingen om zoveel mogelijk data te kunnen verzamelen van het circuit. "De vrije trainingen zullen voor iedereen heel belangrijk zijn, want het circuit is gloednieuw. Het verzamelen van data zal vrijdag het belangrijkst zijn", sluit hij af.

In de video hieronder van de game F1 2022 zie je een hotlap op het circuit van Miami. De sector waar Tsunoda over rept, zie je vanaf 0,52 min.

Ook interessant:

Ferrari heeft teamorders nodig in de strijd tegen Verstappen

In Miami gaan Verstappen en Leclerc wederom de strijd met elkaar aan. Dit keer neemt Ferrari upgrades mee. Kunnen de Italianen terugslaan? Of hebben ze daar teamorders voor nodig? Dat en meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de onderstaande podcast.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"