Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Eerste reactie gefrustreerde Ricciardo na ziekenhuisbezoek: "Het spijt me"

Daniel Ricciardo moet de GP van Nederland uitzitten, nadat hij zijn hand heeft gebroken. Hij reageert.

Ricciardo Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een tripje naar het ziekenhuis, omdat hij in het slot van VT2 crashte en zijn hand bezeerde, bleek dat Daniel Ricciardo zijn middenhandsbeentje had gebroken. En dat terwijl hij nog zo vol goede moed was begonnen aan zijn dag. De Australiër laat van zich horen via zijn team AlphaTauri.

"Ik had er zin in na de zomerstop. De dag verliep goed. We hadden voor VT2 wat wijzigingen doorgevoerd en de paar ronden op de harde banden voor de crash voelden goed. We waren ons aan het verbeteren. Op dat moment waren we vrij competitief en het gevoel was positief!", zo blikt Ricciardo terug op de eerste tien minuten van de tweede vrije training.

Toen sloeg het noodlot toe. "Ik herinner me nog dat ik bij bocht drie aankwam. Ik zat al in de bocht toen ik Piastri zag, dus het was ofwel hem, ofwel de muur raken. Toen ik de muur raakte, had ik niet genoeg tijd om mijn handen van het stuur te halen, dus toen raakte het stuur mijn hand."

De Australiër baalt en biedt zijn excuses aan zijn team aan. "Het is heel ongelukkig en frustrerend, maar ik probeer zo snel mogelijk te herstellen. Ik wil zo snel mogelijk terugkeren, natuurlijk, maar tegelijkertijd wil ik er wel voor zorgen dat we het allemaal goed doen, zodat ik sterk en competitief terug kan keren."

"Ik wens het team het beste en het spijt me dat de plannen nu weer veranderen", aldus Ricciardo, die zijn vervanger tot slot nog succes wenst. "Het is een mooie kans voor Liam om het te proberen. Ik wens hem en het team een sterk weekend toe", zo sluit hij af.

Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"