Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022

Eerste uitgestelde sessie raceweekend Imola een feit

Regen was voorspeld en regen kwam er. De vrije training voor de Formule 2 die om 11:05 uur zou beginnen, is tot nader order uitgesteld.

Imola wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het circuit van Imola, daar waar dit weekend de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna wordt verreden, wordt al de hele dag geteisterd door zware regenval. Die regen, die al voorspeld was, maakt dat de vrije training van de Formule 2 tot nader order is uitgesteld.

Het geeft aan hoe zwaar de regenval op dit moment is. Mocht het de hele dag blijven regenen, waardoor het programma verder door de war geschopt gaat worden, dan gaat de Formule 1 voor op alle andere activiteiten in de juniorcategorieën. Met andere woorden: als een sessie van bijvoorbeeld de Formule 2 of Formule 3 geslachtofferd moet worden om de F1 wél door te laten gaan, zal de organisatie dat niet nalaten.

Om 11:20 uur kwam het oordeel van de wedstrijdleiding dat de F2-sessie in zijn geheel wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen tijdstip.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?