Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Eindhoven wil Formule E-race naar stadscentrum halen

De gemeente Eindhoven gaat een poging wagen om de Formule E naar de lichtstad te halen. Woensdag werd door wethouder Stijn Steenbakkers een Letter of Interest getekend, die het startsein vormt voor een haalbaarheidsonderzoek.

Eindhoven staat te boek als lichtstad en technologische hoofdstad van Nederland. In de regio zijn veel bedrijven gevestigd die zich bezighouden met technologie, duurzaamheid en mobiliteit. Aspecten die perfect aansluiten bij de kernwaarden van de Formule E.

Een trio ondernemers ziet in het naar Eindhoven halen van de Formule E een unieke kans om de metropoolregio Eindhoven internationaal op de kaart te zetten, als hotspot voor technologie, design, kennis en mobiliteit. Het initiatief komt niet uit de lucht vallen, waarbij de initiatiefnemers zichzelf zorgvuldig voorbereid hebben. Zo werden diverse gesprekken met bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstanties gehouden, die grote belangstelling toonden voor het project.

De ondertekening van de Letter of Interest is het startsein voor de stichting om de voorbereidingen te treffen om een technisch en economisch haalbaarheidsonderzoek te doen. Het technisch onderzoek naar een race in de stad en de studie naar de economische impact voor de regio wordt in samenwerking met de Formula-E organisatie uitgevoerd. Na afronding van de onderzoeken volgt het opstellen van een plan, dat uiteindelijk uit moet monden in een bidbook, met als doel om de Formule E naar Eindhoven te halen.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

1 reactie

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"