Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Felipe Massa

Exclusief: Massa onthult trigger voor onderzoek naar opeisen Formule 1-titel Hamilton

Felipe Massa onderzoekt de mogelijkheden om de wereldtitel van 2008 alsnog op te eisen. Dit nadat bekend werd dat de GP van Singapore eigenlijk als uitslag uit het WK geschrapt had moeten worden. RacingNews365 sprak exclusief met de voormalig Ferrari-coureur.

Massa Hamilton Brazil 2008
Interview
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Felipe Massa greep in 2008 net naast de wereldtitel in de Formule 1. Lewis Hamilton troefde hem in de laatste race op de valreep af. Onlangs echter werd bekend dat vanwege crashgate de uitslag van de GP van Singapore nooit mee had mogen tellen. En als die uitslag daadwerkelijk was geschrapt, was Massa de kampioen geweest.

RacingNews365 sprak in Miami exclusief met Massa over dit onderwerp. Hij legt uit waarom hij nu, vijftien jaar na dato, onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om met terugwerkende kracht de wereldtitel op te eisen. Het woord 'gerechtigheid' valt daarbij meer dan eens.

"Ik was zeer verbaasd toen ik lucht kreeg van de opmerkingen van Bernie Ecclestone", zo begint hij. Het was Ecclestone die onlangs aangaf al vroeg te weten van kwade opzet van Renault toen het Piquet met opzet liet crashen. Ecclestone, evenals Max Mosley, hield het voorval stil om de sport voor een schandaal te behoeden.

"Om te horen dat zij kort na die race er al van wisten, voelt zeer onrechtvaardig voor mij. Het toont aan dat op juridisch vlak de totaal verkeerde beslissingen zijn genomen. Daarom heb ik besloten om de juridische kant van de zaak te onderzoeken en heel veel meer kan ik daar nu ook niet over zeggen."

"Doe het niet voor het geld"

Maar waar zet Massa op in? Wil hij daadwerkelijk de trofee van dat jaar in handen krijgen en daarmee dus ook de WK-titel? "Ik doe het niet voor het geld of wat dan ook. Ik doe dit om gerechtigheid te krijgen. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn vrienden, mijn familie, mijn land en wat te denken van Ferrari en de Ferrari-fans?"

"Ga eens na wat een wereldtitel betekent voor een land. Het kan voor dat land een steuntje in de rug betekenen, zeker nu er ook geen Braziliaanse F1-coureurs zijn. Er spelen heel vele belangen mee."

Een veelgehoorde opmerking naar Massa toe is dat als je deze beerput opentrekt, je alle andere 'oneerlijke' momenten van 2008 ook onder een vergrootglas moet leggen. Iedereen heeft immers momenten van pech gekend.

"Alle andere zaken die fout kunnen gaan tijdens het racen, zijn onderdeel van de sport. Als een motor kapot gaat, kan je niet stellen dat iemand ergens van beroofd is. Maar waar er in Singapore gebeurde, is een totaal andere kwestie."

Wanneer kunnen we meer horen over zijn onderzoek? Gaat er een zaak komen en zo ja, wanneer? "Daar kan ik niks over zeggen", herhaalt hij. "Die instructies heb ik gekregen."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?