Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Exclusief: Waarom Perez gelooft dat Verstappen de beste F1-coureur is

In een exclusief interview met RacingNews365 vertelt Sergio Perez over zijn ervaringen met Max Verstappen als teamgenoot en zijn verwachtingen voor het tweede seizoen bij Red Bull.

Sergio Perez gelooft dat Max Verstappen op dit moment de allerbeste coureur is van de Formule 1-grid. In 2021 werd de Mexicaan de nieuwe teamgenoot van de nu regerend wereldkampioen, maar het lukte Perez nog niet gelijk om op gelijke snelheid te komen. Met een verschil van zo'n 200 punten eindigde hij als vierde, terwijl Verstappen ervandoor ging met de wereldtitel. Nu hij een heel seizoen naast de Nederlander heeft gereden, moet Perez toegeven flink onder de indruk te zijn van zijn teamgenoot. "Er is geen andere coureur die zo één is met zijn auto dan Max", zegt de Red Bull-rijder in een exclusief interview met RacingNews365 . "Hij zit al een lange tijd bij Red Bull en dat merk je direct. Je ziet wat zwakheden bij andere coureurs met andere auto's." "Maar Max, hoe hij in harmonie is met de auto, ik denk niet dat er iemand is die je daarmee kan vergelijken. Hij zit er heel, heel goed in. Hij zit, zoals we kunnen zien, op een heel hoog niveau en ik denk dat ik een geweldige benchmark heb in hem."

Verstappen is 'een geweldig referentiepunt'

Hoewel sommige coureurs moeilijk kunnen omgaan met een snellere teamgenoot ziet Perez de situatie met Verstappen niet op die manier. "Ik zie het als iets heel positiefs", vindt hij juist. "Dit omdat je een fantastisch referentiepunt hebt, al vanaf de eerste vrije training. Je hebt een referentie om geweldige resultaten te behalen. Uiteindelijk wil je als coureur met de beste mensen werken en ik denk dat hij op dit moment de beste is in de Formule 1." Toen hem verder werd gevraagd of hij Verstappen echt beoordeelt als de beste in de F1 - en beter dan hijzelf - voegde Perez toe: "Ik denk, als we (mijzelf) wegstrepen, dan ja. Ik moet dat accepteren. Als coureur moet je realistisch zijn en hij zit op een enorm hoog niveau. De manier waarop hij met deze auto rijdt is... Hij is er gewoon één mee. Hij heeft er jarenlange ervaring mee en hij zit op een heel hoog niveau."

De kansen voor Perez in 2022

Volgend jaar zullen er nieuwe reglementen worden geïntroduceerd in de koningsklasse van de autosport. Perez is ervan overtuigd dat hier kansen liggen om Verstappen uit de dagen. "Dat denk ik wel", blikt hij vooruit op 2022. "Ik denk dat volgend jaar een nieuwe kans is om vanaf nul te beginnen en van daaruit te groeien. Ik denk dat dat iets is dat heel goed voor mij kan zijn." Perez heeft zich gedurende het seizoen al regelmatig bezig gehouden met de ontwikkelingen van de 2022-bolide. "Ik ben daar behoorlijk betrokken bij geweest. We hebben veel simulatorwerk gedaan en wat opmerkingen gegeven." De nieuwe F1-bolides bieden volgens de Mexicaan een totaal andere ervaring. "Wat minder grip en veel zwaarder, dus het is gewoon heel anders. Hij is niet zo wendbaar als de auto van dit jaar", concludeert hij.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi