Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Michael Schumacher

Exclusieve horloges Michael Schumacher leveren miljoenen op tijdens veiling

Fans van bijzondere horloges en van memorabilia van Michael Schumacher konden deze week hun hart ophalen. Acht exclusieve uurwerken van de zevenvoudig wereldkampioen gingen onder de hamer en leverden miljoenen euro's op.

Michael-Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Sinds een zwaar ski-ongeval in 2013 horen we sporadisch nog iets over hoe het met Michael Schumacher gaat. De zevenvoudig wereldkampioen woont met zijn familie niet ver van het meer van Genève, maar naar hoe het met hem gaat is gissen. Zijn familie schermt de situatie goed af. 

Wat we wel weten is dat Schumacher een fervent verzamelaar was van exclusieve horloges. Deze week gingen er bij veilinghuis Christie's in Genève acht van zijn bijzondere uurwerken onder de hamer. Daarmee haalde zijn familie meer dan 3 miljoen euro op. Het meest waardevolle horloge was er van horlogemaker F.P. Journe. Het horloge, waarschijnlijk uit 2004, heeft symbolen van de zeven wereldtitels van Schumacher op een rode wijzerplaat en een boodschap van voormalige Ferrari-teambaas Jean Todt. Het horloge werd speciaal gemaakt en was een kerstcadeau van Todt aan zijn voormalige coureur.

Op de veiling wisselde het van eigenaar voor het bedrag van zo'n 1,2 miljoen euro. Een Rolex van Schumacher werd verkocht voor 278.000 euro en een horloge van Audemars Piguet voor 367.000 euro. Vijf andere horloges van F.P. Journe brachten in totaal ruim 1,5 miljoen euro op. 

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"