Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2023

Extra weerbericht kwalificatie GP Canada: Kletsnatte dag verwacht, maar té nat?

De kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Canada zal zo goed als zeker verreden worden op een kletsnat circuit. Altijd mooi voor de actie in de F1, maar er moet niet gehoopt worden op té veel regen.

Dark sky Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de laatste minuten van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada kregen de Formule 1-coureurs al een voorproefje van de keiharde regenval in Montreal. Een enorme stortbui raasde over het circuit en binnen enkele momenten veranderde het circuit in een plas water.

Ook op zaterdag kunnen de coureurs zich gaan voorbereiden op regen, want een natte derde training en een natte kwalificatie is zeer, zeer aannemelijk. Dit zorgt in de koningsklasse altijd voor spektakel, tenzij er natuurlijk te veel regen valt. In dat geval kan er niet meer gereden worden en worden de sessies stilgelegd of zelfs uitgesteld.

Na het weerbericht van WeerOnline en RacingNews365 bevestigt onze journalist ter plaatse, Aaron Deckers, dat de regenval al is begonnen op de (voor de Canadezen) vroege ochtend. Nu nog een klein beetje motregen, maar de rest van de dag worden er hevige plensbuien verwacht en dus een kletsnatte dag op Circuit Gilles-Villeneuve.

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team