Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

F1-baas heeft slechte boodschap voor Andretti: "Zie werkelijk de meerwaarde niet"

Slecht nieuws voor Andretti, de Amerikaanse raceformatie die graag toe wil treden tot de Formule 1. De hoogste F1-baas, Stefano Domenicali, ziet de meerwaarde ervan niet in.

Start Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al geruime tijd zijn Mario en Michael Andretti druk bezig om hun team aan de start van de Formule 1 te krijgen. De één juicht dat van harte toen, anderen zijn terughoudender. Mercedes-teambaas Toto Wolff liet zich bijvoorbeeld kritisch over Andretti uit. Hij betwijfelde of die formatie iets toe te voegen had en zou liever een grote autofabrikant zien toetreden tot de sport.

Ook de hoogste Formule 1-baas Stefano Domenicali loopt niet heel erg warm voor het idee van een elfde team op de grid, of dat nou Andretti is of nog een heel andere formatie. Hij legt dat uit ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Als iets vandaag de dag duidelijk is geworden, is het wel dat de Formule 1 niet met een kwantiteitsprobleem (qua teams, red.) kampt. Het is ook niet zo dat de partij die het hardste roept automatisch ook het meest heeft toe te voegen aan de sport", aldus Domenicali, die aangeeft dat in de coulissen meer formaties dan enkel Andretti staan te popelen om toe te treden.

"Er zijn ook anderen die het anders aanpakken. We evalueren Andretti, maar evalueren ook anderen die in stilte opereren en die productiever zijn in aan willen tonen wat ze waard zijn."

Domenicali herhaalt echter zijn eerdere woorden, waarmee hij lijkt aan te geven absoluut geen haast te hebben met het uitbreiden van de Formule 1-grid tot 22 of zelfs meer auto's: "Er is geen gebrek aan teams en het is ook niet per definitie zo dat het kampioenschap meer waard wordt met meer teams."

"Om toe treden moeten bepaalde protocollen worden gevolgd en iedereen, inclusief Andretti, volgt die protocollen", vervolgt de Italiaan. "Ik zeg geen ja en en ik zeg geen nee, maar wil wel één aspect belichten. We praten namelijk over ingrijpende nieuwe (motor)regels voor 2026. Alle betrokken fabrikanten, bestaande en potentiële nieuwe, geven aan dat het heel pittig wordt om in vier jaar tijd een nieuwe motor te bouwen."

"We moeten dus voorzichtig zijn en echt een team of fabrikant verwelkomen met een sterk fundament en met volledige toewijding voor de lange termijn. Dat is hoe het er nu voor staat", zo rond Domenicali zijn betoog af, om tot slot nog één keer te benadrukken: "Ik zie in het aantal teams op dit moment geen zwakte, maar dat is mijn mening."

Domenicali op de bres voor Wolff

Toen Toto Wolff zich in een vroeg stadium in deze discussie mengde en de toegevoegde waarde van Andretti in twijfel trok, reageerde Andretti door openlijk te stellen dat Wolff misschien teveel macht heeft in de Formule 1? Geconfronteerd met die uitspraken, steunt Domenicali Wolff.

"Als aandeelhouder van Mercedes en als teambaas van een team dat acht keer op rij de wereldtitel won, valt zijn recht van spreken niet in twijfel te trekken. Daar valt verder niks aan toe te voegen", klinkt het stellig.

"Ik ken Mario (Andretti, red.) al lang en hij presenteert zijn plannen op een manier die volgens hem juist is. Hij is daarbij erg uitgesproken, net als Michael overigens. Ik spreek vaak met ze en daarbij moeten we respecteren dat we soms van mening verschillen. Aan het eind van de dag moeten echter de protocollen worden gevolgd, aan de hand waarvan uiteindelijk een beslissing wordt genomen."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

34 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend