Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

F1-baas sluit geniale trucjes van teams met nieuwe auto's niet uit: "Maar gat zal snel gedicht worden"

De Formule 1 staat aan de vooravond van een compleet nieuw technisch reglement. In 2022 zullen de auto's er heel anders uit gaan zien en F1-baas Stefano Domenicali is ervan overtuigd dat een team met een eventueel grote voorsprong snel zal worden bijgehaald door anderen.

Start Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari F1 Media

Dit seizoen zullen de Formule 1-auto's er heel anders uit gaan zien door de invoering van een nieuw technisch reglement. Nieuwe regels kunnen voor grote gaten zorgen tussen de verschillende teams, wanneer een team een bepaalde regel door een bepaald interpretatie in haar voordeel weet te benutten.

Voor een goed voorbeeld hiervan moeten we terug naar het seizoen van 2009. Brawn GP maakte toen maximaal gebruik van de regels door een dubbele diffuser onder de auto te installeren. Het team had hier vroeg in het seizoen veel voordeel mee en het duurde even voordat andere teams een zelfde uitvinding hadden gedaan.

Brawn GP wist hierdoor in 2009 beide titels op te eisen en volgens Stefano Domenicali zou het volgend jaar weer zo kunnen zijn dat er één team veel beter scoort dan de rest. "Het is duidelijk dat in een seizoen dat begint met nieuwe regels en het budgetplafond, de verschillen tussen de auto's groter zouden kunnen zijn dan wat men zou verwachten", zei de F1-baas tegen Autosport.

Echter verwacht de Italiaan toch geen herhaling van het seizoen van 2009; de regels laten dat deze keer niet toe. "Maar ik ben er even zeker van dat de beperkingen die aan het nieuwe reglement verbonden zijn, zullen betekenen dat als die verschillen er zijn, het gat sneller gedicht zal worden", aldus Domenicali.

Nieuwe auto's moeten talenten coureurs benadrukken

Volgens de baas van de Formule 1 zullen door de nieuwe auto's de talenten van de coureurs beter zichtbaar zijn dan in de voorgaande auto's. Domenicali benadrukt ook dat het doel is om het inhalen te bevorderen en dat daarom de aerodynamica van de auto's aangepast is.

"We staan aan de vooravond van een seizoen in 2022 waarin er zoveel nieuwe elementen zijn die zowel positief als negatief weggezet kunnen worden. De auto's met ground effect zijn ontworpen om de vaardigheden van de coureurs naar voren te laten komen", aldus de CEO van de Formule 1.

"Het zijn machines waarmee gereden moet worden, zonder dat de vuile lucht er effect op heeft en ervoor zorgt dat de banden sneller slijten. Het doel is om gevechten tussen veel verschillende coureurs te hebben, zonder beperkingen die van de auto's afkomstig zijn."

Ook interessant:

Formule 1-2022: Tien dingen die jij moet weten over de nieuwe auto's

De Formule 1-bolides zullen er door nieuwe technische reglementen volgend jaar heel anders uit gaan zien. RacingNews365 zet de belangrijkste veranderingen aan de toekomstige F1-auto's voor jou op een rijtje.

2 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten