Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-circuit Imola geëvacueerd vanwege dreigende overstromingen

Alle Formule 1-teams en de aanwezige journalisten in Imola moeten het circuit verlaten, dat heeft de organisatie op dinsdagmiddag mede gedeeld. Dit vanwege mogelijke overstromingen.

Dinsdagmiddag moesten de Formule 1-teams en het andere aanwezige personeel de paddock verlaten. Ze werden vanwege de zware regenval geëvacueerd, omdat de kans op overstromingen aanwezig is. Langs het circuit loopt een rivier, de Santerno, waarvan de waterstand door de vele regenval enorm is gestegen. Alhoewel er van overstromingen (nog) geen sprake is, heeft men het circuit uit voorzorg geëvacueerd. De Santerno is wel al buiten de oevers getreden, zoals op onderstaande beelden is te zien. Het is echter nog maar dinsdag en naar verwachting zal de regen dit weekend minder zijn. Op dit moment is het Formule 1-weekend dan ook niet in gevaar. Wel roept de lokale overheid op om zo min mogelijk reisbewegingen te maken, wat lastig is als er van heinde en verre mensen naar Imola reizen in aanloop naar het raceweekend.

CsTiZbAM8iZ

Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door Sky Sport Formel1 (@skysportformel1)

https://twitter.com/Julien_FEBREAU/status/1658471737728843786

⚠️ Il vient d'être demandé à toutes les équipes présentes sur le Circuit d'Imola d'évacuer les lieux dans les 30 mn. ⚠️ Les pluies torrentielles et un début d'inondation de certaines zones en sont évidemment la raison principale. pic.twitter.com/7ItwrFSA33 — Julien FEBREAU (@Julien_FEBREAU) May 16, 2023

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training