Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-concurrent heeft Red Bull en Verstappen in het vizier: "Het is mogelijk"

De resultaten van Aston Martin hebben na de seizoenstart al snel een daling ingezet, maar we moeten niet vergeten waar het team vandaan kwam, en waar het mogelijk in de toekomst naartoe kan werken.

Aston Martin mag dan al een aantal races al geen podium meer gezien hebben, dat betekent niet dat het seizoen gelijk als 'onsuccesvol' bestempeld moet worden. Het team uit Silverstone staat namelijk nog steeds derde in het constructeurskampioenschap (al is het met maar vijf punten verschil met Ferrari), en met 196 behaalde punten is dat zeker niet verkeerd: Ze hebben het 2022-seizoen namelijk afgerond met een totaal van 55 punten.

En dit is iets wat teambaas Mike Krack ook wil benadrukken. "Je moet zien wat er gebeurt en daarna besluiten welke richting je opgaat. Maar over het algemeen hebben we een ontwikkelingsrace, dat heb ik al vanaf het begin van dit seizoen gezegd. Desondanks is er nu na 11/12 races ook een mogelijkheid om een punt te maken: We hebben nu op dit moment (dus in de zomerstop) tien keer meer punten dan de vorige keer."

Het grote plaatje zien

Het team uit Silverstone is zo erg gefocust op de ontwikkeling van de AMR23, dat ze zelf soms ook vergeten waar ze vorig jaar stonden ten opzichte van dit huidige seizoen. "We staan nu P3 in het kampioenschap, de verwachtingen worden hoger, maar we moeten ook niet vergeten waar we vandaan komen. Dus terwijl we pushen voor de ontwikkeling, moeten we ons ook realiseren dat we grote stappen gezet hebben, en dat het belangrijk is om ook uit te zoomen en te zien wat je bereikt hebt."

Veel teams zijn inmiddels al afgestapt van de ontwikkeling van de huidige auto en leggen de focus vol op de ontwikkeling van de auto van volgend jaar. Dit is bij Aston Martin niet het geval: "We zetten vol in op ontwikkeling. We hebben een merkontwikkelingsplan opgezet dat gebaseerd was op het continu ontwikkelen van de auto. En dat plan volgen we."

"Dat laat zien wat een goed team ze zijn"

Over het gat tussen Red Bull en de rest van het veld wil Krack het volgende kwijt: "Het is een uitdaging. Je ziet hoe ver ze zijn. En je ziet ook hoeveel werk het is om te proberen om bij te blijven met hen. Dat laat zien wat voor fantastische auto ze hebben en wat een goed team ze zijn."

En of het Aston Martin gaat lukken om binnen 12 maanden het gat naar Red Bull te dichten? "We gaan het proberen. Maar dat deden we al. Het laat denk ik zien dat het met minder windtunneltijd mogelijk is. Dus iedereen moet naar zichzelf kijken en proberen deze processen correct uit te voeren zodat ze het net zo goed, en misschien wel beter, dan Red Bull kunnen doen", concludeert de teambaas.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"