Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-coureurs reageren massaal op bizar Silly Season

Veel eerder dan normaal draait Silly Season op volle toeren in de Formule 1. En het lijkt er ook op dat er van alles kan gebeuren. Ook de F1-coureurs zelf merken dat het een bizar Silly Season is.

Gasly Monaco race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf het moment dat Lewis Hamilton al heel vroeg in 2024 aankondigde dat hij vanaf volgend jaar voor Ferrari rijdt, is het zeer onrustig op de rijdersmarkt in de Formule 1. Inmiddels hebben onder meer Fernando Alonso en Nico Hulkenberg zich verzekerd van een plekje op de F1-grid van 2025, maar er zijn nog genoeg coureurs die nog geen contract hebben voor volgend jaar. Logan Sargeant is er daar een van. Hij reageert tegenover onder meer RacingNews365 op de vraag hoe moeilijk het is om je focus te houden met alles wat er speelt in Silly Season.

"Aan het eind van de dag ben ik gefocust op mijn werk. Ik breng meer tijd door met de engineers, ik kijk naar hoe ik rijd en naar de data van alle auto's. En uiteindelijk ben ik hier om mijn werk zo goed mogelijk te doen en dat is wat ik doe."

Sargeant vervolgt over zijn toekomst: "Ik denk er niet echt over na. Als je terugkijkt naar de Formule 2, dan had ik niets. En natuurlijk werd ik in die situatie heel goed geholpen. Maar aan het eind van de dag gaat het erom dat je goed presteert. Ik heb geen controle over de timing. Het is wat het is. We hebben nu acht races gehad en er komen er nog genoeg aan. Op dit moment heb ik een contract en ben ik hier om te rijden."

'Nog geen beslissing genomen'

Guanyu Zhou weet door de komst van Hulkenberg in 2025 dat er nog maar één zitje over is bij Stake F1. De Chinees zal dus ook verder moeten kijken om zijn F1-toekomst veilig te stellen. "We bekijken alle opties. En natuurlijk blijft dit nog steeds een van de opties, maar ik kijk ook naar wat het beste is voor mijn toekomst. Maar het is duidelijk dat we al zijn begonnen met praten met verschillende teams om te begrijpen wie de meeste belangstelling heeft en de dingen heeft die ik wil hebben voor de komende jaren. Er zijn nog geen beslissingen genomen. Maar we wachten gewoon af wat op papier het beste is."

Daarbij heeft de Chinees een duidelijke strategie voorhanden. "Dit jaar is het duidelijk: ik wil niet degene zijn die wacht op de laatste bevestigingen van de vrije zitjes. De afgelopen jaren was een andere situatie, maar dit jaar wil ik degene zijn die sneller beslissingen neemt dan de anderen. Als je te lang wacht, dan zal het te laat zal zijn. Dat is zeker. We werken er nu aan, maar ik kan nog geen definitieve informatie geven. Het is nog te vroeg."

Dan naar Alpine, waar nog helemaal niet duidelijk is wat er gaat gebeuren met de twee Fransen. Pierre Gasly laat duidelijk niet het achterste van zijn tong zien. "Ik wil niet te veel over zeggen, want het is te gemakkelijk om dingen uit zijn verband te rukken. We zijn ons allemaal bewust van de situatie op de rijdermarkt. Voorlopig heb ik niets aan te kondigen en jullie zullen wel weten wanneer er iets aan te kondigen valt. Maar natuurlijk zijn jullie op de hoogte van wat er gaande is."

Esteban Ocon wil ook niet teveel kwijt over zijn eigen toekomst. "Ik concentreer me eigenlijk op wat ik race voor race moet doen, probeer alles wat ik kan te optimaliseren en goed samen te werken met mijn engineers. Op dit moment is er niets anders waar ik aan denk en dat zou het belangrijkste moeten zijn. Zoals ik altijd al heb gezegd: als je het goed doet op de baan, zou niets je in de toekomst moeten tegenhouden, dus we zullen zien."

Haas-coureur Kevin Magnussen weet in ieder geval één ding zeker. "Ik wil hier volgend jaar zijn. Dan dan is er altijd extra druk. In de Formule 1 hoef je maar een paar slechte races te rijden en dan is je waarde weg. Het is echt zo dat je zo goed bent als je laatste race. Het is dus erg belangrijk om in deze tijd te leveren."

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"