Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

F1 en Mercedes veroordelen racistische uitspraken van Piquet over Hamilton

Nelson Piquet heeft zich in racistische bewoordingen uitgelaten over Lewis Hamilton in een interview waarin de Grand Prix van Groot-Brittannië van 2021 werd besproken. F1 en Mercedes veroordelen de uitspraken van de voormalige F1-kampioen.

Hamilton Jewelry Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In een interview met voormalig Formule 1-kampioen Nelson Piquet van november vorig jaar heeft de Braziliaan zich in racistische bewoordingen uitgelaten over Lewis Hamilton. In het interview, dat onlangs aan het licht is gekomen, werd de Grand Prix van Groot-Brittannië besproken. Hamilton won zijn thuisrace na een controversiële crash tussen hem en Max Verstappen. Piquet zou in zijn analyse het 'n'-woord hebben gebruikt.

F1 veroordeelt de uitspraken van Piquet. "Discriminerende of racistische taal in welke vorm dan ook is onacceptabel en hoort niet thuis in deze maatschappij. Lewis is een ongelooflijke ambassadeur voor onze sport en verdient respect. Zijn onvermoeibare inspanningen om diversiteit en inclusiviteit te vergroten zijn een les voor velen en iets waar we ons bij F1 voor inzetten."

Ook Mercedes komt met een statement rondom de racistische woorden aan het adres van Hamilton. "Wij veroordelen in de sterkste bewoordingen elk gebruik van racistische of discriminerende taal van welke aard dan ook. Lewis heeft het voortouw genomen in de strijd tegen racisme in onze sport en hij is een ware kampioen van diversiteit, op en naast het circuit."

"Samen delen we een visie voor een diversiteit en inclusiviteit in de motorsport en dit voorval onderstreept het fundamentele belang om te blijven streven naar een betere toekomst."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

40 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken