Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

F1 en Mercedes veroordelen racistische uitspraken van Piquet over Hamilton

Nelson Piquet heeft zich in racistische bewoordingen uitgelaten over Lewis Hamilton in een interview waarin de Grand Prix van Groot-Brittannië van 2021 werd besproken. F1 en Mercedes veroordelen de uitspraken van de voormalige F1-kampioen.

Hamilton Jewelry Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In een interview met voormalig Formule 1-kampioen Nelson Piquet van november vorig jaar heeft de Braziliaan zich in racistische bewoordingen uitgelaten over Lewis Hamilton. In het interview, dat onlangs aan het licht is gekomen, werd de Grand Prix van Groot-Brittannië besproken. Hamilton won zijn thuisrace na een controversiële crash tussen hem en Max Verstappen. Piquet zou in zijn analyse het 'n'-woord hebben gebruikt.

F1 veroordeelt de uitspraken van Piquet. "Discriminerende of racistische taal in welke vorm dan ook is onacceptabel en hoort niet thuis in deze maatschappij. Lewis is een ongelooflijke ambassadeur voor onze sport en verdient respect. Zijn onvermoeibare inspanningen om diversiteit en inclusiviteit te vergroten zijn een les voor velen en iets waar we ons bij F1 voor inzetten."

Ook Mercedes komt met een statement rondom de racistische woorden aan het adres van Hamilton. "Wij veroordelen in de sterkste bewoordingen elk gebruik van racistische of discriminerende taal van welke aard dan ook. Lewis heeft het voortouw genomen in de strijd tegen racisme in onze sport en hij is een ware kampioen van diversiteit, op en naast het circuit."

"Samen delen we een visie voor een diversiteit en inclusiviteit in de motorsport en dit voorval onderstreept het fundamentele belang om te blijven streven naar een betere toekomst."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

69 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"