Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

F1 maakt locatie en tijdschema voor tweede sprintraceweekend bekend

Het hing al even in de lucht, maar nu is het dan ook 100% zeker. Over een kleine twee maanden zal de volgende sprintrace (sprintkwalificatie) plaatsvinden. Dit zal gebeuren tijdens het Grand Prix-weekend in Italië.

Start Silverstone  Verstappen Hamilton 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

The Temple of Speed, oftewel het circuit van Monza, zal op zaterdag 11 september het decor vormen van de tweede sprintkwalificatie in de geschiedenis van de Formule 1. Tijdens het Grand Prix-weekend in Italië zal het zelfde weekendformat worden aangehouden als afgelopen week in Groot-Brittannië.

Dat houdt in dat we op vrijdag al getrakteerd worden op de kwalificatie, maar eerst vindt nog de eerste vrije training plaats. Die begint om 14:30 uur en eindigt een uur later. De kwalificatie begint vervolgens om 18:00 uur stipt. Met het bord op schoot, dus! \

Aan de hand van de uitslag van de kwalificatie wordt de startopstelling bepaald van de sprintkwalificatie. De auto's gaan na de kwalificatie bovendien in parc fermé, wat inhoudt dat er niet tot nauwelijks meer aan gesleuteld mag worden op weg naar de sprintkwalificatie en de Grand Prix.

Toch is er eerst nog een tweede vrije training op zaterdag. Deze vangt om 12:00 uur aan en duurt een uur. De sprintkwalificatie begint om 16:30 en duurt ongeveer een half uur. Aan de hand van de uitslag hiervan wordt de startopstelling gemaakt voor de zondagse race. Een dag later, op zondag, dan kunnen er echt veel punten worden gescoord. De Grand Prix van Italië, zonder fratsen, begint dan om 15:00 uur.

Tijdschema Italiaanse Grand Prix 2021

Sessie Dag Tijdstip
Eerste vrije training Vrijdag 10 september 14:30 - 15:30 uur
Kwalificatie Vrijdag 10 september 18:00 - 19:00 uur
Tweede vrije training Zaterdag 11 september 12:00 - 13:00 uur
Sprintkwalificatie Zaterdag 11 september 16:30 - 17:00 uur
Race Zondag 12 september 15:00 uur

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"