Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-rookie verrast zijn team tijdens eerste Grands Prix

Na een geslaagde Grand Prix van Australië is Alfa Romeo zeer te spreken over de enige rookie op de Formule 1-grid: Guanyu Zhou. Ondanks dat hij een punt misliep, doet hij het volgens zijn team prima.

Xevi Pujolar, Head of Trackside Engineering bij Alfa Romeo, prijst Guanyu Zhou voor zijn resultaten tijdens de eerste Grands Prix van het F1-seizoen. De Chinese coureur had zicht op een puntenfinish tijdens de GP van Australië, maar miste net als in Saoedi-Arabië op een haar na een punt door te finishen als elfde. Desalniettemin heerst er grote tevredenheid binnen het team. Valtteri Bottas doet het erg goed en ook Zhou kan prima meekomen. Bovendien scoorde de Formule 1-debutant in zijn eerste race al punten. In Melbourne sprak Pujolar met onder meer RacingNews365 over de prestaties van Zhou. "Ik moet zeggen dat het heel goed was. Het was weer een sterk en solide weekend." "Je kan zien dat veel coureurs problemen hadden, incidenten meemaakten of crashten. Voor ons was het erg belangrijk dat we het weekend konden starten en opbouwen, sessie voor sessie. Hierbij moest niet te hard worden gepusht, want zodra je een fout maakt, duurt het lang om er weer bovenop te komen."

Kwalificatie Zhou gaf ietwat vertekend beeld

Tijdens de kwalificatie op Albert Park was het gat tussen Bottas en Zhou zo'n zeven tienden, maar volgens Pujolar gaf dit een wat vertekend beeld, doordat Alfa Romeo nog meer te weten moest komen over de zachte C5-banden. "In de kwalificatie was er nog steeds wat marge. Het was een uitdaging voor hem met de C5. Niet alleen voor hem, want ook bij Valtteri hadden we het lastig om de performance daar uit te halen." "Dat had meer te maken met de engineers. We moesten begrijpen hoe we ze konden helpen met deze banden. Dus was het dit keer een grotere uitdaging voor Zhou tijdens de kwalificatie, maar we weten dat zijn snelheid goed is, net als zijn manier van vechten. Hij kon geen punten scoren, maar hij vocht er wel voor. Dat was erg mooi om te zien!" Zat de tiende plaats er nog in, toen Alexander Albon in de slotronde nog een pitstop maakte? "We probeerden te pushen om dat gat te dichten, maar op dat moment had hij al moeite met de pace. We verloren in de laatste rondes wat tijd in het verkeer, door Lance Stroll, maar het was close. Als Zhou ervoor had gezeten, dan was dat punt voor ons."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi