Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

F1-teambaas hint op rijderswissel: "Ergens een grens trekken, misschien dit jaar nog"

Zijn de dagen van Logan Sargeant in de Formule 1 binnenkort al geteld? Het lijkt er wel op als we de woorden van Williams-teambaas James Vowles juist interpreteren.

Silverstone midfield
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar bij Williams Alexander Albon voortdurend op lof kan rekenen, heeft Logan Sargeant het moeilijk om in het spoor van zijn teamgenoot te blijven. Er wordt eigenlijk al het hele jaar gespeculeerd over de positie van de Amerikaan, maar nu is het voor het eerst teambaas James Vowles die zijn positie aan het wankelen brengt.

In gesprek met Sky Sports F1 gaat Vowles in op de toekomst van Sargeant bij het team: "Hij heeft voortdurend de kans gekregen zich te bewijzen. Dat heeft hij zelf in de hand. Ik heb van hem nodig dat hij op het niveau van Alex zit of tenminste daarbij in de buurt."

"Het is echter wel zo dat wij ook deels verantwoordelijk zijn voor zijn onderpresteren. We hebben hem in enkele races niet het beste materiaal kunnen bieden, maar dat is al een tijdje niet meer het geval geweest. Het is zijn taak om mee te kunnen komen om het team mee voorwaarts te stuwen. Dat weet hij en dat wil hij ook doen."

"We willen hem alle kansen geven, maar er komt een punt waarop we een grens moeten trekken. We moeten dan een besluit nemen, zowel voor 2025 als misschien ook wel voor het huidige seizoen. Zo ver zijn we nu nog niet. We richten ons eerst op de ontwikkeling van de auto, want dat is waar wij als team tekort zijn geschoten. Niet Logan, niet Alex."

"Laten we dus eerst de auto op de rit krijgen en daarna zien we dan wel wat het ons kost (om Logan aan te houden, red.), als het ons al iets kost."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership