Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
FIA

F1 test nieuwe veiligheidsoplossing voor regen in Abu Dhabi

De FIA wil een nieuwe maatregel testen in Abu Dhabi, die de zichtbaarheid van de wagens kan verbeteren wanneer het hard regent op een circuit.

Abu Dhabi 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wellicht een gek idee, een regentest in Abu Dhabi. Maar het gaat hier specifiek om een softwaretest van de regenverlichting op de F1-bolides. De test maakt onderdeel uit van meerdere maatregelen die de FIA wil nemen om de zichtbaarheid van de wagens te verbeteren als het regent. Dit omdat er na recente incidenten zorgen geuit zijn over de spray van de huidige auto's.

De nieuwe software zal aan het einde van de eerste vrije training op vrijdag getest worden. Deze wordt in werking gesteld wanneer het bericht 'weinig grip' wordt doorgegeven door Race Control. De software zorgt er dan voor dat alle rode lichten op de F1-wagens op hetzelfde moment aangaan. Voorheen moesten de coureurs handmatig deze raceverlichting inschakelen, waardoor altijd het risico bestaat dat ze niet worden geactiveerd.

Mogelijk volgend jaar al op de bolides

FIA Formule 1-racedirector Niels Wittich heeft bevestigd dat deze test gaat plaatsvinden in de vrije training voorafgaand aan de GP van Abu Dhabi: "Nadat alle auto's de finishvlag hebben gekregen, zullen we een dubbele gele sector en 'weinig grip' activeren."

Vervolgens wordt de 'weinig grip-stand' na ongeveer twintig seconden weer uitgeschakeld. "Nog eens tien seconden later zal de Virtual Safety Car worden geactiveerd en deze wordt na ongeveer twintig seconden weer uitgeschakeld."

Mocht de test slagen, dan kan de nieuwe software mogelijk volgend jaar al worden geïmplementeerd op de F1-bolides.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"