Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1 vervangt steward in zaak Verstappen en Hamilton

De Formule 1 heeft een van de stewards vervangen die betrokken is bij de 'right to review' zaak omtrent Max Verstappen en Lewis Hamilton

Een lid van het stewards panel voor de Grand Prix van Qatar is "wegens overmacht" vervangen, zo is bevestigd. Het gaat hierbij om Loic Bacquelaine Bacquelaine maakte aanvankelijk deel uit van het panel dat tijdens de GP van Qatar actief is, maar is vervangen door Tim Mayer voor de rest van het weekend "Wegens overmacht is de FIA-steward, Loic Bacquelaine, niet beschikbaar voor de rest van dit evenement," staat in een statement van de stewards gericht aan alle teams en officials.

Vertraging in uitspraak zaak Verstappen?

Het is onduidelijk of door de vervanging van de steward ook de uitspraak in de 'right to review'-kwestie vertraging oploopt. Donderdagmiddag konden Mercedes en Red Bull hun verhaal doen, waarbij het aan Mercedes was om met significante bewijzen te komen, die zouden moeten bewijzen dat er vanuit Verstappen opzet in het spel was toen hij in ronde 48 van de Braziliaanse Grand Prix met Lewis Hamilton van de baan ging.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden