F3-coureur verliest mogelijk racelicentie na horrorcrash

25 jun. 2018 16:28 Ruud Dimmers 3 reacties
Bij de F3-race op de Norisring ging het dit weekend bijna gruwelijk mis. Red Bull-junior Daniel Ticktum kwam bij de start niet van zijn plaats. Het hele veld ontweek zijn bolide, maar achterhoede coureur Ameya Vaidyanathan vloog vol over de auto heen. De gruwelijke crash had gelukkig geen lichamelijk letsel tot gevolg, maar Vaidyanathan moet vrezen voor zijn toekomst in de autosport.

Waarom remde de coureur niet?

Direct na de crash plaatsten veel mensen vraagtekens bij de actie van Vaidyanathan. Alle andere coureurs zagen de bolide van Ticktum tijdig en weken uit, maar de Indonesische coureur niet. Tijdens de hoorzitting met de wedstrijdleiding gaf Vaidyanathan aan dat hij de gele vlaggen wel had gezien. Eerste onderzoek wees uit dat hij niet remde of uitweek.

De FIA gaat het ongeval onderzoeken en zal daarbij ook beoordelen of Vaidyanathan geschikt is om nog in de F3 uit te komen. Dit meldt het Duitse Speedweek. Daniel Ticktum is op zijn beurt nog altijd erg opgelucht dat hij zonder kleerscheuren uit kon stappen.

"Hoe vaker ik de beelden zie, des te meer ik God en mijn auto bedank. Het was onvoorstelbaar. Als je de crash ziet dan zou je kunnen verwachten dat ik nooit meer kon lopen."

Bekijk hieronder de beelden van de horrorcrash:

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen