Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Fans wereldwijd verkiezen Verstappen niet tot beste coureur van het jaar

Max Verstappen maakte een ijzersterk seizoen mee, gedurende welke hij in alle races (op één na) waarin hij de finish haalde ook op het podium belandde. Het levert hem volgens de fans echter niet het predicaat beste Formule 1-coureur van het jaar op, al kwam hij wel heel dicht bij.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Met zijn Red Bull-bolide wist Max Verstappen het dit jaar de mannen van Mercedes knap lastig te maken. Lewis Hamilton werd regelmatig opgejaagd door de Nederlander, die in een ogenschijnlijk minder goede wagen zat. Valtteri Bottas werd door de Red Bull-coureur op zijn beurt regelmatig verslagen tijdens de race, maar door toedoen van de vele uitvalbeurten van Verstappen, werd hij uiteindelijk toch nog tweede in de strijd om het kampioenschap.

Direct na het seizoen vroeg het officiële Formule 1-kanaal de fans om te oordelen over de prestaties van alle twintig F1-coureurs in 2020, waarbij er rekening moest worden gehouden met het beschikbare materiaal van de coureurs. Ze konden de coureurs beoordelen op een schaal van één tot tien. De fans lieten duidelijk merken dat ze Verstappen geweldig vonden presteren dit kalenderjaar, maar volgens hen was er één coureur nog net wat beter.

Lewis Hamilton werd door de in totaal 40.000 F1-fans die hun stem hebben uitgebracht tot beste coureur van het jaar verkozen. Hij kreeg een 8.8, terwijl Verstappen het moest doen met een 8.7. Sergio Perez, George Russell en Daniel Ricciardo completeren de top vijf. Valtteri Bottas wist zich ook in de top tien te nestelen, maar kreeg wel een mager cijfer van de fans.

Check hieronder de top tien beste coureurs volgens de Formule 1-fans.

F1 Power Rankings van de fans

# Coureur Team Rating
1. Hamilton Mercedes 8.8
2. Verstappen Red Bull 8.7
3. Perez Racing Point 8.5
4. Russell Williams 8.2
5. Ricciardo Renault 8.0
6. Gasly AlphaTauri 7.8
6. Sainz McLaren 7.8
6. Norris McLaren 7.8
9. Leclerc Ferrari 7.5
10. Bottas Mercedes 5.8

Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton. Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen?

RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden