Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Feestbeest Verstappen geniet na: "Ik heb wel even gas gegeven!"

Max Verstappen won in december de Formule 1-wereldtitel en geniet daar, tot op de dag van vandaag, nog met volle teugen van. Ook in de periode na de race ging hij lekker, zo herinnert hij zich.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In Abu Dhabi werd Max Verstappen na een zenuwslopend jaar op zenuwslopende wijze kampioen. Door de controversiële manier waarop dat gebeurde duurde het nog even voordat zijn titel ook officieel bekrachtigd was, want Mercedes ging op zondag in protest en toen dat werd afgewezen kondigden ze aan te overwegen het nog hogerop te zoeken.

Dat gebeurde uiteindelijk niet, waarna Verstappens titel op donderdag, vier dagen later, helemaal 100% zeker binnen was. Voor de Red Bull-coureur zelf was dat echter op zondag al het geval, zo vertelt hij op de Oostenrijkse TV-zender ServusTV als hem wordt verteld dat hij eigenlijk drie keer in een week de titel veroverde.

"Voor mezelf ben ik uiteindelijk gewoon maar een maal kampioen geworden. Natuurlijk moest je na de race een paar uur wachten op de uitkomst van het protest, maar uiteindelijk hebben we de titel op het circuit gewonnen. Dat is het belangrijkste", aldus de Nederlander.

Feestbeest Verstappen geniet er van

Ruim drie weken na het veroveren van de wereldtitel werd Verstappen nog steeds heerlijk feestend gespot, maar ook direct na de race ging hij ook al lekker los, vertelt hij.

"Natuurlijk heb ik gefeest! Op zondag overdag heb ik in Abu Dhabi gas gegeven, maar op zondag-, en dinsdagavond natuurlijk ook", knipoogt hij. "Daarna was ik wel even klaar", barst hij in lachen uit.

Prachtig Red Bull-onthaal

Nadat hij even was bijgekomen van al het gefeest in Abu Dhabi, ging Verstappen drie dagen na de race naar de Red Bull-fabriek, waar hij op prachtige wijze werd onthaald. Alle werknemers vormden samen een prachtige oranje erehaag en vierden de titel van Verstappen massaal.

Het zorgde voor een grote glimlach op het gezicht van Verstappen, herinnert hij zich. "Het was natuurlijk heel bijzonder. Ik kom vaak naar de Red Bull-fabriek om in de simulator en zo te werken. Maar toen ik daar aankwam en iedereen, het hele team, daar was, ja... dat was echt bijzonder."

RN365 Nieuwsdossier Dakar Rally 2022

Het autosportseizoen 2022 gaat traditioneel weer van start met de beroemde Dakar Rally. In de woestijn van Saoedi-Arabië vechten de coureurs het in onder andere auto's, op motoren en in de trucks onderling met elkaar uit.

5 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche