Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Felle Haas-teambaas spreekt Magnussen tegen over megaklapper Monaco

Kevin Magnussen vond dat Sergio Perez de schuldige was van de megaklapper in Monaco. Haas-teambaas Ayao Komatsu is het niet helemaal eens met zijn coureur.

Magnussen crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De megaklapper tussen Kevin Magnussen en Sergio Perez in Monaco blijft ook in Canada de gemoederen bezig houden. Magnussen legde de schuld van de crash bij Perez neer, maar Haas-teambaas Ayao Komatsu spreekt tegenover onder meer RacingNews365 die tendens toch wel duidelijk tegen. Een redelijk felle Komatsu vindt dat Magnussen ook voorzichtiger had kunnen zijn.

"In Monaco had Kevin vanaf de eerste vrije training de snelheid, al hadden we natuurlijk als team een probleem", verwijst Komatsu naar de diskwalificatie van zijn coureurs na de kwalificatie. "Daarom moesten we achteraan starten en voor alternatieve strategieën kiezen. Je bent er dan om lange tijd het spel te spelen, dus het besluit om voor een gat te gaan dat er eigenlijk niet was, was niet per se juist. Hij verwachtte dat Perez hem meer ruimte zou schenken, maar dat is niet aan hem. Uiteindelijk volgde er een moment dat hij volledige controle had en hij het besluit kon nemen om zich terug te trekken. Dat heeft Kevin niet gedaan."

Volgens Komatsu is de zaak inmiddels afgedaan. "We hebben er volledig open over gesproken en daarna volgde een reset voor dit weekend in Canada. Hij werkte een probleemloos weekend af in Imola en moet dat hier ook doen. Dit circuit kan onze sterke punten namelijk laten zien en onze zwakke punten verbloemen. Kevin is goed op zo'n circuit, dus ik verwacht dat hij een goed raceweekend afwerkt."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen