Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari blijft op haar hoede voor tegenvallend Red Bull in Hongarije

Red Bull zal de Grand Prix van Hongarije moeten starten vanuit het middenveld, terwijl concurrent Ferrari met beide coureurs aan de voorkant van de grid staat. De Italiaanse renstal houdt echter nog altijd rekening met Max Verstappen en Sergio Perez.

De poleposition voor de Grand Prix van Hongarije is voor George Russell, maar daarachter staan Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc. De coureurs van de Italiaanse renstal zullen in de openingsfase geen last hebben van concurrenten Max Verstappen en Sergio Perez. Red Bull start de race vanaf P10 en P11. Toch blijft Ferrari de nummer één in het wereldkampioenschap Formule 1 nauwlettend in de gaten houden. "Natuurlijk blijven we erg gefocust op waar de Red Bulls zijn", legt Laurent Mekies, Racing Director van Ferrari, uit aan Viaplay . "Ik weet niet wat er met ze gebeurd is vandaag, maar we weten wel dat het hier zowel mechanisch als met de pace lastig kan zijn." "Je kan veel verliezen hier en met een klein probleem val je ver terug. Dat weten wij erg goed. Morgen start Red Bull dan wel wat verder terug, maar we gaan ons niets rijk rekenen. We weten dat ze sterk zullen zijn tijdens de race."

Ferrari houdt rekening met tegenstand van Red Bull

Verstappen en Perez kunnen er volgens Mekies snel weer bij zitten aan de voorkant van het veld. "Een safety car op een bepaald moment in de race is genoeg, dan kunnen ze gewoon weer bij ons staan. Voor ons is het belangrijk dat we ons blijven concentreren en net wat meer uit de auto gaan halen. We zijn nog steeds aan het verbeteren met beide coureurs." "We weten dat er meer in zit, dus we moeten daar nog aan gaan werken met ze voorafgaand aan de race", aldus de Ferrari-prominent. De Grand Prix van Hongarije zal om 15:00 uur Nederlandse tijd van start gaan met Verstappen startend vanaf de tiende plaats en Perez vanaf P11.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden