Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Ferrari deed Hamilton (nog) geen aanbod: "Maar ga dat niet ontkennen"

Volgens Ferrari-teambaas Fred Vasseur heeft Lewis Hamilton geen contract aangeboden gekregen om voor Ferrari te rijden. Toch wil Fred nog niet bevestigen dat zijn huidige coureurs zullen aanblijven na 2024.

Vasseur Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Volgens de Franse teambaas is het gerucht over de eventuele overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari een broodjeaapverhaal. In aanloop naar de Grand Prix van Monaco zegt hij in de persconferentie tegen onder andere RacingNews365 er het volgende over: "Jullie weten net zo goed als ik dat gedurende deze weken in het seizoen er altijd wekelijks wel een ander verhaal is. En we hebben geen aanbod naar Lewis gestuurd."

Fred zegt hier duidelijk dat ze geen contractaanbieding aan Lewis hebben gedaan, maar hebben ze dan wel gepraat? Ook niet, volgens hem: "Er heeft geen gesprek plaatsgevonden. Ik denk dat elk team op een gegeven moment Hamilton wel wil hebben. Ik ga dat ook niet ontkennen."

Toch wel gepraat?

Vervolgens spreekt de teambaas zichzelf wel een beetje tegen: "Ik praat al jaren met Hamilton. Bijna elk weekend praten we en ik wil niet dat dat stopt omdat jullie mij achterna zitten."

De Ferrari-coureurs zijn ook niet zo bezig met de laatste geruchten: "Ze zijn niet naar me toe gekomen om een extra bevestiging te krijgen dat ze het stoeltje mogen behouden. Ze zijn immers gewend dat er elke week wel nieuwe geruchten ontstaan", aldus Vasseur.

Op de vraag of Vasseur van plan is om beide coureurs na 2024 aan te houden, reageert hij ontwijkend: "Zoals ik een paar weken geleden al zei, we focussen nu op het huidige seizoen. Ik wil nog niet met de coureurs een contractextensie bespreken omdat we nu eerst moeten zorgen dat we met Red Bull kunnen concurreren."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"